Večeras zahlađenje: Recept za Sea Breeze koktel
Večeras zahlađenje: Recept za Sea Breeze koktel

Večeras zahlađenje: Recept za
Sea Breeze koktel

Ne moramo da vas pitamo: šta se pije, jer smo mi to odlučili umesto vas! Kada temperatura pređe 30, potpuno je jasno da želimo da se rashladimo. Zato smo za vas spremili jedan specijalan  koktel koji će uraditi upravo to – Sea Breeze!

Njegovo ime vam govori sve. Sea Breeze je jedan lagan i osvežavajući koktel, ali jačinu vašeg pića potpuno prepuštamo vama. Savršen je dodatak bilo kog ručka ili za večernje opuštanje sa prijateljima, pogotovo ako želite da ih impresionirate njegovom prezentacijom.

Šta nam je potrebno za Sea Breeze koktel?

Sea Breeze je izuzetno lak i zahvalan za pravljenje. Uz samo tri glavna sastojka, sigurni smo i da oni najnespretniji u kuhinji mogu da ga naprave (samo pazite sa noževima)!

Sastojci:

  1. 30ml votke
  2. 30ml soka od grejpfuta
  3. 90ml nezaslađenog soka od brusnice

*1 kriška limete

*1 kašičica javorovog sirupa

*grejpfrut

 

Koja su uputstva?

Ne budite nestrpljivi, odmah stižu!

U čašu sipajte votku, sok od grejpfruta, javorov sirup i promešajte kašičicom. Zatim, dodajte led i sipajte sok od brusnice, a na vrh iscedite krišku limete. Sirup dodajete manje ili više, u zavisnosti od toga koliko želite da ga zasladite. Naravno isecite nekoliko kriški grejpfruta i ukrasite ga po vašem ukusu.

Svi ovi sastojci se serviraju preko leda, ili uz drobljeni led, što znači da nam šejker za koktele nije potreban. Dok je visoka tanka čaša najčešća za ovaj koktel, možete ga servirate u bilo kojoj čaši po vašoj želji.

Ogrnite se dobro, jer vam sledi zahlađenje! Uzivajte!

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori