Evo zašto bi ova peciva u obliku zečeva trebalo da budu sastavni deo vaše uskršnje trpeze
Evo zašto bi ova peciva u obliku zečeva trebalo da budu sastavni deo vaše uskršnje trpeze

Evo zašto bi ova peciva u obliku zečeva trebalo da budu sastavni deo vaše uskršnje trpeze

Uskršnja trpeza uglavnom se sastoji iz relativno uobičajenih jela. Tu su, kao i uvek, jaja koja se mogu dekorisati na različite načine, kao i domaća vina. Ipak, ako ste ove godine odlučili da za Uskrs eksperimentišete sa trpezom koja će oduševiti vaše goste – jednostavna lisnata peciva u obliku zečeva idealan su način da to i postignete.

Recept za ova peciva pronašli smo na Instagram profilu @convinoboard, a činjenica da su ona idealna kako za ručak ili večeru – tako i za brunch – glavni su razlog zašto ovaj recept definitivno upisujemo u JOURNAL knjigu recepata. Priprema ne oduzima više od pola sata, a sa obzirom na to da su peciva punjena slatkim džemom i brie sirom – ona će vaše goste ne samo oduševiti, nego i iznenaditi.

Sastojci


  • dva pakovanja smrznutog lisnatog testa
  • brie sir
  • džem [ po želji ]
  • jaje
  • modle za kolače u obliku zečeva

Priprema


Zagrejte rernu na 190 stepeni. Za to vreme, razvucite smrznuto lisnato testo i izrežite ga modlama za kolače. Sa obzirom na to da su u pitanju uskršnja peciva, ove modle trebalo bi da budu u obliku zečeva. Na svako izrezano testo stavite malu količinu džema i komadić brie sira. Takođe, obratite pažnju na to da imate paran broj izrezanog testa jer ćete jedno preklopiti drugim.

Viljuškom sjedinite uglove testa, a vrh svakog premažite jajetom koje ste prethodno umutili. Na taj način, lisnato testo će poprimiti hrskavost, te braon boju. Pecite oko 20 minuta – uz konstantno proveravanje stanja. Naposletku, uskršnja peciva poslužite dok su topla, a po želji ih možete i dodatno dekorisati.

Foto: Instagram / @convinoboard

Učitati još
Zatvori