Aprilski specijaliteti: TT Asia, Miamiam i OVO bistro imaju nove prolećne menije
Aprilski specijaliteti: TT Asia, Miamiam i OVO bistro imaju nove prolećne menije

Aprilski specijaliteti: TT Asia, Miamiam i OVO bistro imaju nove prolećne menije

Proleće je rezervisano za sve vidove transformacije, a restorani širom grada prilagođavaju svoje menije svežim i sezonskim sastojcima. Tri kultne beogradske gastro stanice upravo su otkrile svoje nove prolećne menije, oslikavajući inspiraciju i kreativnost njihovih kulinarskih timova. Ovog proleća, svi su se posvetili povrću i veggie obrocima, pa su tako i u Walter su stigli vege ćevapi, a mi smo se bavili prolećnim receptima i preporukama.

TT Asia, Miamiam i OVO bistro odlučili su da nam zagolicaju maštu i predstavili su svoje nove prolećne menije. Ovi meniji ne samo da obećavaju izvanredne gastronomske doživljaje, već i pozivaju goste da istraže ukuse i teksture koje donosi novo godišnje doba. Istražujemo što nas sve čeka na tanjirima ovih restorana koji su spremni da nas zadive svojim prolećnim kreacijama.

spring-a-licious


TT Asia

U znaku proleća, zavirili smo u jedan od najpoznatijih beogradskih bistroa i dočekao nas je spring-surprise u vidu novog prolećnog menija. Noviteti nam doalze u dva različita oblika: TT Asia je uvela dva nova jela i tri nova pića sa autentičnim pečatom azijskog ukusa. Za početak, pažnju ćemo usmeriti na specijalitet King scallop roll. Njegovi sastojci (shrimp tempura, krem sir, krastavac, scallop tartare sa avokadom u kremastom sosu od belog luka) su pravi izbor za prolećni obrok – fuzija svežih namirnica i autentične azijske kuhinje dovoljan su povod da iz ovih stopa rezervišemo svoj termin.

Ukoliko ste ipak raspoloženi za desertni deo menija, TT Asia je pripremila novitet i na tom gastro planu. Coconut cheesecake sa mango pireom je naša sledeća stanica. Kremasti slatki specijalitet je pažljivo osmišljen za prolećne entuzijaste.

TT Asia prolećni meni nam donosi i tri tečna noviteta – Matcha latte, Kyuuri Spritz i Cherry bomb. Matcha latte predstavlja mleveni japanski zeleni čaj umućen sa mlekom i idealan je izbor za energični početak dana. Cherry bomb nas pomalo približava letu – predstavlja osveženje u vidu limunade od višnje sa primesama karanfilića i cimeta. Za kasnije sate, odlučujemo se za Kyuuri Spritz – svež letnji koktel sa sokom od krastavca, ozeki sakeom, zovom i cavom.

Miamiam

Ukoliko ste ljubitelj casual vibe-a i ušuškanog ambijenta – vodimo vas na Vračar u Kursulinu ulicu u restoran Miamiam. Miamiam je restoran koji spaja neodoljivu simbiozu indijske kuhinje sa receptima savremenog doba. Ukoliko ste se odlučili za malo drugačiju kuhinju, ili želite jednostavno da osvežite svoj jelovnik, obradovaće vas vest da je Miamiam unapredio svoju ponudu. U okviru prolećnog menija, u ovom vračarskom restoranu možete isprobati sledeća jela:

  •  potaž od mladog graška sa salsom od limuna
  •  salatu sa lososom, kremom od mirodjije i kokoračem
  •  chana chaat
  • indijsku grilovanu jagnjetinu sa čatnijem od korijandera i nane
  • raita sa zelenom jabukom.

OVO bistro

Smešten  u dvorištu Doma Jevrema Grujića, OVO bistro je za kratko vreme posalo naše novo omiljeno mesto. Bilo da se odlučite za brunch ili koktel-izlazak, sa ovim bistroom u centru grada nećete pogrešiti. Ovog aprila, OVO bistro nam je pripremio nov prolećni meni. Dok budemo uživali u fantastičnim novim jelima, žeđ ćemo gasiti (takođe novim) izborom vrhunskih vina.

Učitati još
Zatvori