Počinje sezona trešanja, a mi smo već sad pronašli slatkiš od ovog voća koji ćemo favorizovati tokom leta
Počinje sezona trešanja, a mi smo već sad pronašli slatkiš od ovog voća koji ćemo favorizovati tokom leta

Počinje sezona trešanja, a mi smo već sad pronašli slatkiš od ovog voća koji ćemo favorizovati tokom leta

Leto zvanično počinje 20. juna, a njegov ubrazni dolazak najavljuju i brojne voćke koje polako počinjemo da uočavamo na pijacama i u marketima. Štaviše, ovo osvežavajuće voće neretko predstavlja glavne sastojke u letnjim desertima i slatkišima koje isprobavamo, a naša knjiga recepata je već sada ispunjena brojnim koje želimo da napravimo u narednim mesecima. Štaviše, jedan od njih je i onaj koji smo uočili na društvenim mrežama, a u čijem fokusu su trešnje prelivene čokoladom koje su gotove za svega nekoliko minuta. No, one će sa trpeze sigurno nestati u još kraćem roku – i zbog toga ćete poželeti da ih ponovo napravite već sledećeg dana.

Slatkiš koji favorizujemo ovog leta

Recept za trešnje koje su prelivene čokoladom uočili smo na TikTok profilu @fromoliviaskitchen. Ipak, ako ne volite trešnje, njih možete da zamenite bilo kojim voćem. Međutim, ako ih favorizujete, predlažemo da – dok traje sezona trešanja – isprobate i sladoled tortu od trešanja. U pitanju je jedan od najlakših, ali i najukusnijih letnjih recepata – baš kao i ovaj koji je danas u našem fokusu. Stoga u nastavku donosimo proces pripreme, kao i korake na koje bi trebalo da obratite pažnju.

@fromoliviaskitchen

Chocolate Covered Cherries! 🍒 Make fresh summer cherries even better by coating them in chocolate! This simple 3-ingredient recipe doesn't require any baking and can be made in just 15 minutes. You won't be able to stop eating them! They are gluten-free, dairy-free, and vegan. SAVE this post and find the recipe in my bio ❤️ https://oliviaskitchen.com/chocolate-covered-cherries/ . . . #cherryseason #cherrytree #cherry🍒 #chocolatecoveredcherries #chocolatefruit #chocolatelover #chocolatedessert

♬ Cherry - Harry Styles

Sastojci


  • trešnje
  • kokosovo ulje
  • crna, bela ili mlečna čokolada

Priprema


Trešnje prelivene čokoladom mogu da se pripreme za nekoliko minuta, a za ovaj jednostavan i ukusan slatkiš potrebna su samo tri sastojka. U pitanju su trešnje, kokosovo ulje i čokolada. Pre svega, potrebno je da operete trešnje, presečete ih i iz njih uklonite koštice. Čokoladu iseckajte na sitne komade i stavite je u vatrostalnu posudu u koju ste prethodno stavili malo kokosovog ulja. Ostavite posudu u mikrotalasnoj rerni sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Predlažemo da je prvo ostavite u mikrotalasnoj rerni oko 30 sekundi i onda izvadite, promešate, te odlučite da li je potrebno da je vraćate i dodatno istopite.

Nakon toga, uz pomoć kašike, obložite trešnje čokoladom, te iscedite višak čokolade. Takođe, u čokoladu istovremeno možete da potapate više trešanja. Stavite trešnje prelivene čokoladom na pleh obložen papirom za pečenje, a na vrh (po želji) pospite malo morske soli. Naposletku, trešnje ostavite u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se stegle. No, ne skladištite ih u frižideru drže od tri dana.

Foto: TikTok (@fromoliviaskitchen) / Instagram (@domsli22, @zubovaan)

Učitati još
Zatvori