Journal.rs

Tost sa cimetom kao savršen doručak za početak oktobra

Slatki doručak nam je omiljen, pogotovo kada krenu jesenja jutra i kada nas šećerne note na najlepši način bude i pripremaju za dan. Comfort food kao što je french toast, koji kod kuće možemo da napravimo vrlo brzo, spada u naše omiljene breakfast opcije. Za prvi dan oktobra odlučili smo da vam predstavimo novi slatki gastro trend – tost s cimetom!

Tost s cimetom ćemo jesti cele jeseni i zime

Tost s cimetom vrlo je jednostavno jelo za koje vam je potreban dobar hleb, maslac, šećer ili javorov/agavin sirup. Naravno, i cimet. Iako ovaj recept zapravo datira još iz 15. veka, kada je u jednom delu Evrope bio smatran povoljnijom zamenom za French toast, tek u poslednje vreme privukao je pažnju novog talasa gastro publike.

U nastavku vam donosimo recept naš novi najdraži doručak koji vole i mali i veliki!

 

Sastojci za tost s cimetom:

  • 1 kašika omekšalog maslaca
  • 2 kašike kokosovog šećera
  • 2  kašičice cimeta
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 komad tosta ( idealnan bi bio sourdough hleb)

Postupak:

  • Pomešajte malo omekšalog maslaca sa kokosovim šećerom, cimetom i javorovim sirupom
  • Rasporedite ga po komadu tosta, pa zapecite u rerni na 180 C oko 10 minuta

Pro Tip: postavite tost sa cimetom na rešetku za hlađenje kako biste osigurali hrskavost

Recept je preuzet sa Journal.hr

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram