Umetnost pravljenja zgnječenih užina već smo savladali, receptima za zgnječene krompiriće, batat, pa čak i brokoli. Medjutim, gastro content kreatorka Kristi a.k.a. @avocado_skillet kaže da je vreme da zaboravimo na zgnječene krompire i predjemo na nešto novo – hrskave zgnječene šargarepe.
Sastojci
- tri velike šargarepe
- dve kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- čili prah
- beli luk u prah
Priprema
Najpre, isecite vaše šargarepe na komadiće dužine otprilike dva centimetra i stavite komadiće u ključalu vodu. Dok se kuvaju, zagrejte rernu na 220°C, i nakon isteka 15-20 minuta izvadite šargarepe iz vode. Zatim, obložite pleh papirom za pečenje i rasporedite skuvane komadiće šargarepe po njemu. Sada je vreme za deo koji ste najviše čekali- dnom čaše zgnječite svaki komadić šargarepe! Sve što je preostalo da uradite jeste da šargarepu prelijete sa malo ulja i da začinite po ukusu, a onda stavite u rernu da se peče oprilike pola sata ili dok ne postane hrskava. Onda samo ostavite šargarepu da se malo ohladi, i uživajte u vašoj hrskavoj užini!
Foto: Instagram