Pravimo smoothie od pet sastojaka koji instant podiže imunitet
Pravimo smoothie od pet sastojaka koji instant podiže imunitet

Pravimo smoothie od pet sastojaka koji
instant podiže imunitet

U prelaznom periodu i sezoni kada vladaju virusi treba da obratimo više pažnje na svakodnevno jačanje imuniteta. To praktično znači da treba da povećamo dnevnu dozu unosa vitamina kroz zdrave obroke i ceđene sokove, a smoothie od pet sastojaka idealan je saveznik i zamena za doručak ili užinu.

Možete ga smućkati ujutru pre posla, fakulteta ili škole i spakovati za poneti, a za celokupnu pripremu potrebno vam je svega par minuta.

Smoothie od pet sastojaka: How to

Da biste napravili ovaj smoothie i kroz njega uneli optimalan unos vitamina potrebni su vam sledeći sastojci:

• pomorandža

• 1/2 šolje svežeg ananasa

• đumbir

• 1 šolja svežeg spanaća

• 1/2 šolje zaleđenog manga

U blender sipajte (sledećim redosledom): čašu sveže isceđenog soka od pomorandže, pola šolje svežeg sitno iseckanog ananasa, jednu celu šolju svežeg spanaća, pola šolje zaleđenog manga i komad đumbira veličine palca. Kada ubacite sve sastojke na vrh dodajte malo leda i upalite blender na najjače – sve dok ne dobijete potpuno tečan sadržaj.

Ovaj smoothie preporučljivo je da pijete u prvoj polovini dana – za doručak ili prvu užinu, kako nam voće daje optimalnu dozu vitamina i energije koja nas vodi kroz ostatak dnevnih aktivnosti. Pored vitamina C koji ima razne benefite na naše telo i um podjednako važan je i đumbir, kako on ima antioksidativno dejstvo i ubija potencijalne bakterije u organizmu što je idealno za period kada nam je imunitet iz različitih razloga oslabljen.

Kako da nam zdrave navike postanu deo svakodnevnice?

Kao što iz ovog recepta možete da vidite potrebno je zaista malo sastojaka, ali i vremena,  da dan započnemo na zdrav način. Ukoliko nam ovakve stvari pređu u naviku na dobrom smo putu da selfcare kulturu primenimo i u praksi, a za sve nam je potrebna dobra volja i par minuta nakon buđenja.

Foto: Pexels, Instagram / @healthygirlkitchen

Učitati još
Zatvori