Evo kako da napravite brz i zdrav doručak – slani kolač od tikvica i spanaća je idealna opcija za početak dana
Evo kako da napravite brz i zdrav doručak – slani kolač od tikvica i spanaća je idealna opcija za početak dana

Evo kako da napravite brz i zdrav doručak – slani kolač od tikvica i spanaća je idealna opcija za početak dana

U jedno smo sigurni – gastro ideja nikada neće zafaliti, kao ni zdravijih opcija da započnete svoje jutro. Nakon što smo otkrili autentičnu kombinaciju feta namaza i voćnog džema, odlučili smo da se posvetimo traženju healthy opcija za svako jutro koje će vas ujedno dobro pripremiti za ostatak dana. Tikvice i spanać se već dugo nalaze na listi zdravih i hranljivih namirnica, pa ih kao takve ubrajamo u mnoge recepte – fake pomfrit od tikvica, ražnjići od tikvica i feta sira, zapečene paprike sa spanaćem i mnoge druge. Na Instagram profilu @esterferriol naišli smo na recept za slani kolač od tikvica i spanaća i odlučili da ga uvrstimo u Journal breakfast favorite.

Sastojci


  • 1/2 tikvice
  • 1 šaka spanaća
  • 2 jajeta
  • sir

Priprema


Odaberite pleh koji će odgovarati količini koju ćete pripremiti. Zatim, isecite polovinu tikvice na jednake kriške i poređajte ih na papir za pečenje. U zasebnoj posudi umešajte 2 jajeta i šaku spanaća, a potom prelijte tikvice smesom. Nakon toga, pospite izrendani sir ili kačkavalj, pa isto ponovite u drugom redu. Nakon što ste završili pripremu, zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite slani kolač 20 minuta.

Sada je vaš healthy choice doručak gotov. Ovaj recept je idealan za ljude koji su zaposleni, s obzirom na to da oduzima veoma malo vremena i u kratkom roku možete imati kompletan obrok na stolu. Imajući u vidu svoje zdrave sastojke, jasno nam je da je ovo idealan izbor za početak dana.

slani kolač od tikvica i spanaća – healthy breakfast choice


Tikvice su izuzetna namirnica koju treba uvrstiti u svoju svakodnevnu ishranu. Naime, osim toga što su bogate antioksidansima, tikvice pomažu zdravlje celokupnog organizma. Naravno, ukoliko se adekvatno pripreme. Sa druge strane imamo spanać koji je odavno poznat kao healthy izbor. Pun folata i vitamina B6, spanać jača imuni sistem i generalno zdravlje. Ovaj recept kombinuje oba, tako da je idealna opcija za zdrav početak dana.

Foto: Instagram: @esterferriol, @behealthypage

Učitati još
Zatvori