

Niste ljubitelji povrća i njegove teksture, ali neprestano vas opominju ljudi iz okruženja kako morate da unosite više vitamina. Međutim, vaš prvi izbor uvek će biti testenina u bilo kojoj varijanti. Kako biste postigli win-win situaciju i zadovoljili obe strane, donosimo vam recept za pastu u sneaky veggies sosu. Lukavo sakriveno povrće koje se ne vidi golim okom u kombinaciji sa omiljenom testeninom postaće vaše to go jelo.

Sastojci
- 4 paradajza
- 1 tikvica
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 1 glavica belog luka
- 1 crvena paprika
- prstohvat morske soli
- prstohvat crnog bibera
- prstohvat sušenog bosiljka
- 1/2 šolje kokosovog mleka, ili veganskog krema

Postupak
Zagrejte rernu, a zatim na pleh stavite papir za pečenje i preko njega poređajte povrće. Iseckano povrće, paradajz, tikvice, luk, šaragrešu i papriku začinite biberom i sušenim bosiljkom, kao i prstohvatom soli. Po želji, možete da dodate i malo maslinovog ulja. Stavite pleh sa povrćem u rernu i pecite 40 minuta dok se povrće ne ispeče. Kada povrće postane bezbedno za rukovanje, oljuštite beli luk i stavite sve to u belnder dok se ne pretvori u sneaky veggies sos. U blender zatim dodajte kokosovo mleko ili veganski krem i još malo izmešajte smesu. U međuvremenu, dok vam se povrće nalazi u rerni, skuvajte svoj omiljeni oblik paste. Kada ste sve to završili, gotov sos izručite u posudu i dodajte testeninu.
Upravo ste napravili savršenu pastu sa povrćem kojie se lukavo sakrilo. Ovo jelo ujedno je i odličan veganski izbor za nedeljni ručak.
