Restoran Sophie Loren se uskoro otvara u Splitu
Restoran Sophie Loren se uskoro otvara u Splitu

Restoran Sophie Loren se uskoro
otvara u Splitu

Jedna od najpoznatijih italijanskih glumica, Sophia Loren, pre tri godine udružila se s preduzetnikom Lucianom Cimminom. Od tada, oni zajedno otvaraju italijanske restorane pod njenim imenom. Oskarovku i vlasnika holdinga Pianoforte pod kojim su i brendovi Yamamay i Carpisa, spojila je ljubav prema autentičnoj italijanskoj kuhinji, stoga su osnovali kompaniju Dream Food. Nakon lanca koji se proširio Italijom (Milano, Rim, Bari, Firenca), a otvoren je i na Floridi i u Hong Kongu, u planu je i Split.

Sophia Loren
Sophia Loren / IMDB

Otvaranje je na sajmu turizma u Napulju najavio Gianluigi Cimmino, sin vlasnika Pianofortea i počasni konzul Hrvatske u Italiji. Kako donosi Novi list, otvaranje prvog hrvatskog restorana iz lanca Sophia Loren Original Italian Food predviđeno je za mart 2025. godine. Potvrđeno je da će lokacija biti u samom središtu Splita, moguće u jednom od luksuznijih hotela.

U životu sam imala mnoge strasti, a jedna od njih je nesumnjivo hrana. Nikada nijedan reditelj nije uspeo da me stavi na dijetu i nikada se nisam odrekla dobrog tanjira testenine u korist figure, poznata je izjava Sophie Loren.

U njenim restoranima poslužuju se jela s testeninom i pice, a neki od njih imaju i oyster i cocktail barove. Kako stoji na web stranici restorana, reč je o formatu koji garantuje izrazitu tipičnost ponude. On nudi tradicionalni, ali ekskluzivni italijanski jelovnik, za pažljivu i zahtevnu publiku. U elegantnom i udobnom okruženju dominira zlatna boja jer asocira na napuljsko zlato.

U svetu je Sophia Loren ta koja predstavlja srce i stomak Napulja, koja ponosno i srdačno izvozi njihovu stručnost u kulinarskoj tradiciji. A uskoro će istu predstaviti i hrvatskim gostima.

Preuzeto sa Journal.hr.

Foto: IMDb, Instagram (@sophialorenrestaurant)

Učitati još
Zatvori