Pronašli smo restoran sa najlepšim pogledom – na luksuzne automobile
Pronašli smo restoran sa najlepšim pogledom – na luksuzne automobile

Pronašli smo restoran sa najlepšim pogledom
– na luksuzne automobile

Kada smo u potrazi za novim gastronomskim lokalitetom, obično je kriterijum jasan: tražimo autentično, jedinstveno iskustvo. Pri tome, uvrstićemo nekoliko faktora koji su presudni: hrana je svakako jedan od njih, dok se ostali uglavnom odnose na enterijer, odnosno eksterijer, te celokupni ambijent (i, naravno, dobru uslugu). I dok bi kulinarski doživljaj trebalo bude uvek najvažniji činilac, istina je da nekada odluku donosimo (isključivo) na osnovu ovih potonjih. Tako je bilo i ovog puta, kada smo na #instasave listu uvrstili ovaj indonežanski restoran nesvakidašnjeg uređenja.

Restoran i bar SKIRTS nalazi se u indonežanskoj prestonici Džakarti, pa ga ovom prilikom obilazimo virutelnim koracima. Tako smo na njihovom Instagram profilu, pored izvrsne hrane za koju verujemo da je ukusna, uočili dekorativne elemente kakve do sada nismo imali prilike da vidimo – barem ne u jednom restoranu. Nekoliko modela automobila, kako novije, tako i starije generacije, ovde je parkirano u estetske svrhe*.

Prostor krasi nekoliko modela oldtajmera različitih svetskih proizvođača, kao što su Ferrari, Mercedes Benz ili Ford, između ostalih. Osim toga, mogu se videti izloženi – kako na podijumu, tako i na platformi iznad stolova – pojedini sportski modeli, pa čak i jedan bolid za trke Formule.

*Ali ne samo estetske

Pojedini proizvođači automobila i njihovi marketinški timovi prepoznali su ovaj jedinstven prostor kao priliku da promovišu nove modele četvorotočkaša iz svoje ponude. Tako je BMW ranije ovog leta izložio svoje nove izdanke, a test vožnja donela bi 15% popusta posetiocima restorana.

I dok su pojedini primerci deo stalne postavke, mnogi drugi se tu nalaze samo određeni vremenski period, što dodatno podstiče interesovanje za ovaj lokal.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori