![Recept za ukusan doručak: Zapečeni sir sa lukom](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/10/Collage-Maker-03-Oct-2022-01.43-AM-1.jpg)
![Recept za ukusan doručak: Zapečeni sir sa lukom](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/10/Collage-Maker-03-Oct-2022-01.42-AM.jpg)
Zapečeni sir u bilo kojoj varijanti jedan je od omiljenih obroka. Početak radne nedelje ovoga puta započinjemo unošenjem malo više kalorija nego obično i donosimo vam nedoljiv recept za zapečeni sir sa lukom.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/10/241800429_523841845349833_2168351672781955836_n-768x960.jpg)
Sastojci
- 4 komada hleba od kiselog testa
- 1 šoljica sira gruyère, iseckanog
- 1 beli luk, tanko iseckan
- 3 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 2 kašike putera
- 1/4 šoljice žalfije
- 2-3 grančice timijana
Priprema
Zagrejte tiganj na srednje ka jakoj vatri. Zatim u tiganj stavite jednu kašičicu putera, a kada se otopi dodajte luk. Sve to posolite i pobiberite, te ostavite da se kuva od osam do deset minuta. Mešajte sve vreme. Kada luk počne da rumeni, sipajte sirće i ostavite da se smesa kuva još pet do šest minuta. Čim luk u potpunosti porumeni, dodajte žalfiju i majčinu dušicu. Mešajte dva minuta i kada je luk konačno skuvan stavite ga u posudu i ostavite sa strane. Nakon toga, obe strane hleba namažite puterom i dodajte jednu polovinu šoljice iseckanog gruyère sira na donju krišku, a preko toga i jednu polovinu karamelizovanog luka. Ponovo pospite malo naseckanog sira i dodajte drugu krišku hleba na vrh. Još jednom na zagrejan tiganj stavite jednu kašičicu putera. Zatim sastavljene krišle hleba sa sirom i karamelizovanim lukom ispecite u tiganju.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/10/241762969_577120693639495_1285437746144830976_n-768x960.jpg)
Recept za zapečeni sir sa lukom pronašli smo kod simpatične Jamie Milne, koja na svom Instagram profilu deli mnogobrojne ukusne i zanimljive recepte.
Foto: Instagram