Recept za štrudle: maline, bela čokolada i pistaći
Recept za štrudle: maline, bela čokolada i pistaći

Recept za štrudle: maline, bela
čokolada i pistaći

Svi smo mi navikli na štrudle sa makom i orasima. Mnoge od nas ovaj kolač vraća u bezbrižno detinjstvo i budi najtoplije uspomene. Međutim, danas nismo hteli da vam predložimo recept za štrudle od maka ili oraha zbog toga što verujemo da ste ih već nasledili od vaših baka i majki. Danas, pripremamo nešto malo drugačije i shodno vremenu u kom živimo donosimo vam štrudle sa malinama, belom čokoladom i pistaćima.

Dobro proverena kombinacija ukusa, umotana u tradicionalni recept biće pravo osveženje za vas i vaše najmilije.

Ukoliko niste vešti u kuhinji, kao što uvek volimo da napomenemo, ne mojte odustajati. Čak i kada kolač ne uspe, verujemo da će ga vaši voljeni ipak zasladiti, makar i kašikom. Bar naši tako vole da kažu.

Sastojci:

Testo:
kockica svežeg kvasca
4 kašike masti
4 kašike šećera
oko 700g brašna
200ml mleka
2 žumanca

Fil:
100ml mleka
200g bele čokolade
oko 150g mlevenog keksa
1/4 margarina
 300 malina
1 džemfix
seckani pistaći

Premaz:
1 žumance
malo toplog mleka
šećer u prahu

Priprema: 

Aktivirajte kvasac u ugrejanom mleku sa kašikom šećera. Umutitie 2 žumanca, mast i 3 kašike šećera. Dodati kvasac s mlekom i sve zajedno umutiti a zatim polako dodavati brašno. Rukom zamesiti testo. Ostaviti da se duplira, pa ga podeliti u dva dela i razvući na radnoj površini. Za fil ugrejati malo mleka i u njemu rastopiti margarin i čokoladu. Preliti to preko plazme i izmešati. Maline skuvati u malo vode i u to na kraju umešati jedan džemfix. Prvo mažite fil sa keksom, pa preko njega maline i seckani pistaći. Savijete ivice ka unutra i savijete štrudle. Premažete ih da umućenim mlekom i jednim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C, oko 40 min. Na pečenu štrudlu namažete ostatak fila od malina i pospete pistaćima i šećerom u prahu.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori