

Ukoliko imate preostale jagode, predlažemo da napravite ovaj jednostavan sladoled od samo tri sastojka
Sezona jagoda je ona koju svi želimo da maksimalno iskoristimo – bilo da ih jedemo sveže, stavljamo u torte, smrzavamo za smoothie ili jednostavno jedemo direktno iz činije. Ali šta kada ostane nekoliko prezrelih jagoda koje deluju kao da im je vreme prošlo, a previše su dobre da bi završile u kanti? U tom slučaju, imamo idealno rešenje: recept za sladoled od jagode koji se pravi u dva poteza – i sadrži samo tri sastojka.
Ovaj recept dolazi sa TikTok profila @fitfoodieselma i trenutno je jedan od onih viralnih hitova koji imaju smisla – jednostavan, zdrav, preukusan i bez suvišnih dodataka. Savršen je kao letnje osveženje koje ne zahteva mašinu za sladoled, a ni kulinarski talenat. Plus, može da se servira odmah!
Recept dana: Sladoled od jagode od samo tri sastojka
Sastojci
400 g smrznutih jagoda (oko dve i po šolje)
sok od jednog limuna
kašika javorovog sirupa (ili meda) – opcionalno
@fitfoodieselma 3-ingredient Strawberry Sorbet☀️ This is a refreshing & yummy dessert idea for spring and summer🤩 • For more recipes check out my recipe Ebook which has 100 healthy & easy recipes, link is in my profile😍🥰 • This makes 2 servings: 2 1/2 cups / 14 oz. frozen strawberries (600 ml / about 400 g)* juice of 1 lemon optional: 1 tablespoon maple syrup (or honey if you don’t have ibs) • 1. Add all the ingredients into a blender and mix until smooth 2. Serve immediately! • • *If you are on the elimination phase of the low-FODMAP diet, use 65g of strawberries per serving, and replace the rest with some frozen pineapples, for example!🍍 • • • #sorbet #healthyicecream #homemadeicecream #easydessert #quickdessert #veganicecream #strawberryicecream #sorbetrecipe
♬ original sound - summer songs<333
Priprema
Sve sastojke stavite u blender. Uključite ga i miksujte dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu teksturu. Ako imate slabiji blender, može pomoći da jagode ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pre blendanja.
Kada masa postane glatka, odmah je poslužite – kao sladoled koji se jede na kašiku, direktno iz činije. Ako želite gušću konzistenciju, možete je staviti u zamrzivač na još 15–20 minuta, mada većina ljudi ne dočeka ni da se dovoljno ohladi – toliko je osvežavajuće ukusna.
Foto: TikTok: @fitfoodieselma; Instagram: @i_am_natia, @irenbloom