Ukoliko imate preostale jagode, predlažemo da napravite ovaj jednostavan sladoled od samo tri sastojka
Ukoliko imate preostale jagode, predlažemo da napravite ovaj jednostavan sladoled od samo tri sastojka

Ukoliko imate preostale jagode, predlažemo da napravite ovaj jednostavan sladoled od samo tri sastojka

Sezona jagoda je ona koju svi želimo da maksimalno iskoristimo – bilo da ih jedemo sveže, stavljamo u torte, smrzavamo za smoothie ili jednostavno jedemo direktno iz činije. Ali šta kada ostane nekoliko prezrelih jagoda koje deluju kao da im je vreme prošlo, a previše su dobre da bi završile u kanti? U tom slučaju, imamo idealno rešenje: recept za sladoled od jagode koji se pravi u dva poteza – i sadrži samo tri sastojka.

Ovaj recept dolazi sa TikTok profila @fitfoodieselma i trenutno je jedan od onih viralnih hitova koji imaju smisla – jednostavan, zdrav, preukusan i bez suvišnih dodataka. Savršen je kao letnje osveženje koje ne zahteva mašinu za sladoled, a ni kulinarski talenat. Plus, može da se servira odmah!

Recept dana: Sladoled od jagode od samo tri sastojka


Sastojci

  • 400 g smrznutih jagoda (oko dve i po šolje)

  • sok od jednog limuna

  • kašika javorovog sirupa (ili meda) – opcionalno

@fitfoodieselma

3-ingredient Strawberry Sorbet☀️ This is a refreshing & yummy dessert idea for spring and summer🤩 • For more recipes check out my recipe Ebook which has 100 healthy & easy recipes, link is in my profile😍🥰 • This makes 2 servings: 2 1/2 cups / 14 oz. frozen strawberries (600 ml / about 400 g)* juice of 1 lemon optional: 1 tablespoon maple syrup (or honey if you don’t have ibs) • 1. Add all the ingredients into a blender and mix until smooth 2. Serve immediately! • • *If you are on the elimination phase of the low-FODMAP diet, use 65g of strawberries per serving, and replace the rest with some frozen pineapples, for example!🍍 • • • #sorbet #healthyicecream #homemadeicecream #easydessert #quickdessert #veganicecream #strawberryicecream #sorbetrecipe

♬ original sound - summer songs<333

Priprema

Sve sastojke stavite u blender. Uključite ga i miksujte dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu teksturu. Ako imate slabiji blender, može pomoći da jagode ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pre blendanja.

Kada masa postane glatka, odmah je poslužite – kao sladoled koji se jede na kašiku, direktno iz činije. Ako želite gušću konzistenciju, možete je staviti u zamrzivač na još 15–20 minuta, mada većina ljudi ne dočeka ni da se dovoljno ohladi – toliko je osvežavajuće ukusna.

Foto: TikTok: @fitfoodieselma; Instagram: @i_am_natia, @irenbloom

Učitati još
Zatvori