Pronašli smo recept za prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama
Pronašli smo recept za prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama

Pronašli smo recept za prevrnuti kolač
sa šljivama i breskvama

Vreme je da se zasladimo domaćim poslasticama. Donosimo vam recept za prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama koji smo pronašli na lokalnom Instagram profilu @food_ inspiration.

Sastojci

  • 2 breskve
  • 10 šljiva
  • 12 kašika braon šećera
  • malo vode
  • 4 jaja
  • 5 šoljica decera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica jogurta
  • 3 šoljice mekog brasna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika džema od šljiva

Priprema – prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama

Breskve isecite na kriške, a šljive na polovine. Zatim, pleh premažite uljem i poređajte voće.

Piškote:

Umutite jaja i šećer mikserom i mutiti sve dok smeša ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, jogurt, braßno, prašak za pecivo, kašiku džema i sjedinite sve.

Karamel:

U šerpu stavite decer i vodu. Mešajte sve vreme, dok se ne pretvori u karamel, na srednjoj vatri. Zatime, karamel odmah preliti preko voća.

Piškotu prelijte preko voća i karamela i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 30ak minuta ili sve dok čačkalica kojom proveravate kolač ne bude čista.

Ostaviti gotov kolač pet minuta u plehu, zatim ga prevrnute na tacnu.

Kolač možete da poslužite sa sladoledom od vanile. Takođe, predlažemo da uz omiljeni prevrnuti kolač poslužite i homemade ice tea od breskve i maline.

 

U nastakvu teksta pogledajte kako da napravite ovo osvežavajuće piće.

Foto: Instagram (@food_ inspiration)

Učitati još
Zatvori