

Vreme je da se zasladimo domaćim poslasticama. Donosimo vam recept za prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama koji smo pronašli na lokalnom Instagram profilu @food_ inspiration.
Sastojci
- 2 breskve
- 10 šljiva
- 12 kašika braon šećera
- malo vode
- 4 jaja
- 5 šoljica decera
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica jogurta
- 3 šoljice mekog brasna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika džema od šljiva
Priprema – prevrnuti kolač sa šljivama i breskvama
Breskve isecite na kriške, a šljive na polovine. Zatim, pleh premažite uljem i poređajte voće.
Piškote:
Umutite jaja i šećer mikserom i mutiti sve dok smeša ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, jogurt, braßno, prašak za pecivo, kašiku džema i sjedinite sve.
Karamel:
U šerpu stavite decer i vodu. Mešajte sve vreme, dok se ne pretvori u karamel, na srednjoj vatri. Zatime, karamel odmah preliti preko voća.
Piškotu prelijte preko voća i karamela i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite 30ak minuta ili sve dok čačkalica kojom proveravate kolač ne bude čista.
Ostaviti gotov kolač pet minuta u plehu, zatim ga prevrnute na tacnu.
Kolač možete da poslužite sa sladoledom od vanile. Takođe, predlažemo da uz omiljeni prevrnuti kolač poslužite i homemade ice tea od breskve i maline.
U nastakvu teksta pogledajte kako da napravite ovo osvežavajuće piće.
Foto: Instagram (@food_ inspiration)