Posetili smo AhimSa vega-yoga restoran i donosimo utiske
Posetili smo AhimSa vega-yoga restoran i donosimo utiske

Posetili smo AhimSa vega-yoga
restoran i donosimo utiske

U jednoj od najlepših ulica na Vračaru, Knjeginje Zorke, odmah nadomak Monk’s bara smestio se specifičan fast food AhimSa vega-yoga. Reč je o veganskoj kuhinji koju smo isprobali dok smo sedeli u Monk’s baru gde je moguće naručiti obrok iz Ahimsa restorana.

Kako vege zajednica uveliko već komentariše hranu baš iz njihove kuhinje, odlučili smo da je i sami isprobamo i prenesemo vam utiske iz prve ruke. Velike porcije, punoća ukusa i kvalitetni sastojci su nas pozitivno iznenadili. Ukoliko volite brzu hranu, a ujedno ste vegan ili vegetarijanac, ovo mesto postaće vaša obavezna stanica u narednom periodu.

Šta smo isprobali?


Burger od crvenog pasulja i pirinča

Mnogo veganskih burgera smo isprobali, ali jedan od omiljenih postao je burger koji smo probali u Ahimsi. Obogaćen povrćem, specifičnim začinima, sočan i ukusan, ovaj burger bi definitivno bio naša preporuka broj jedan sa njihovog menija. Na drugom mestu preporučujemo da isprobate njihov burito. Malo drugačija receptura podstakla nas je da se ozbiljno zapitamo da li je burito na koji smo navikli zaista dobar izbor. Toliko smo se oduševili njihovom pripremom da je ovaj burito postao jedan od omiljenih u Beoradu. Kada smo već kod burita, ispratite i naše ostale predloge.

Nakon dobrog obroka, poručite omiljeno piće uMonk’s baru. Ovaj redosled ne može biti pogrešan.

Receptura iz Njujorka u Beogradu


Vlasnica restorana donosi duh velikog grada

Dušica Tomić, vlasnica ovog restorana brze veganske hrane, jedan period provela je u Americi – tačnije, u Njujorku. Svoj život posvetila je veganskoj ishrani i receptima. Restoran u Beogradu otvorila je 2021. godine, da bi danas kreirala priču koja se sve brže širi i sa puno pozitivnih utisaka koji dolaze sa svih strana. Možda je tajna dobrog ukusa koja izlazi iz njene kuhinje upravo iskustvo koje je stekla u gradu prepoznatljivom po brzoj hrani. Već nakon prvog zalogaja primetili smo da su neke stvari drugačije od onoga na šta smo navikli. Iskustvo je najbitniji recept velikog uspeha, a izgleda da ga Dušica poseduje u velikoj meri.

U zdravom telu zdrav duh


Joga i veganska ishrana više ne mogu jedno bez drugog

Iako prepoznatljiv po svojoj veganskoj brzoj hrani, Ahimsa Vega-yoga restoran u ponudi ima i specifične veganske recepte kuvane hrane. Zdravi obroci pripremljeni sa dosta hranjivih sastojaka trebalo bi da zadovolje one koji menjaju svoje navike iz korena. Vlasnica ovog restorana je, inače, i veliki uživalac joge. Nakon što dobro nahranite stomak, možete isto učinite i za vašu dušu kroz privatne i poluprivatne časove tradicionalne hata joge. Kada malo bolje razmislimo, danas joga više ne ide bez veganske ishrane i obrnuto.

Od kako se doselila iz Njujorka, Dušica je postala trendsetter za sve one koji odluče da posete njen mali restoran. Ukoliko vam je potrebno par saveta o ishrani, zdravom načinu života i principima joge, sve ovo možete da dobijete na jednom mestu.

Učitati još
Zatvori