![Pizza hleb je comfort food koji će nam ulepšati dan](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/07/Collage-Maker-07-Jul-2022-03.46-PM.jpg)
![Pizza hleb je comfort food koji će nam ulepšati dan](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh-recept.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe5.jpg)
Pizza hlebje idealna zamena za pizzu, a sve što vam treba su osnovni sastojci za pizzu i običan, svakodnevni hleb. Jednostavno ćete ga pripremiti, a kad se ispeče, uživat ćete u svakom zalogaju!
Recept za pizza hleb donosi naša gastro blogerica Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Prijatno i uživajte u druženju!
Pizza hleb
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe4.jpg)
Sastojci:
Za tijesto:
- 400 g brašna
- 2 žličice suvog kvasca
- 1 kašikica šećera
- 1 kašikica soli
- 2 kašikica ulja
- oko 2,5 dl tople vode
Za punjenje:
- kuvani paradajz
- origano
- 200 – 300 g sira goude
- 200 – 300 g praške šunke
Priprema:
1. Prosijanom brašnu dodati navedene sastojke i umesiti. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom 45 – 60 minuta, da udvostruči volumen.
2. Testo tanko razviti, premazati kuvanim paradajzom i posuti origanom. Staviti ribani sir (ili kriške sira) i kriške praške šunke (12 ili 16 komada, zavisno od širine kalupa). Slagati narezane delove u kalup obložen masnim papirom.
3. Ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta i peći u pećnici zagrejanoj na 180 C oko 45 minuta.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe2.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2020/11/Pizza-kruh_Od-slatkoga-slađe3.jpg)
*Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Mirjana Šmit