

Iako se leto ne završava poslednjeg dana avgusta, početak septembra nas uvek asocira na jesen. Temperatura polako počinje da opada i vazduh je sve lakši, te se i mi uveliko pripremamo za jesenju sezonu. Prema tome, vreme je i za nešto drugačije recepte. Ovoga puta pravimo Piri Piri corn ribs, odnosno hrskavi začinjeni kukuruz koji će postati vaša (i naša) omiljena gastro delicija ovog septmbra.
U nastavku teksta pronađi spisak namirnica i vrlo jednostavan način pripreme Piri Piri corn ribs recepta.
Sastojci
- 3 velika kukuruza
- 1 supena kašika Piri Piri sosa
- 1 supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 200gr jogurta sa nula procenata mlečne masti
- sok od limete
- korica od limete
- prstohvat soli
- svež korijander
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- parmezan
Priprema
Oljuštutite kukuruz i isecite vrhove. Zatim ih položite i presecite vertikalno tačno na pola, a zatim na četvrtine. Pomešajte Piri Piri sos i ekstra devičansko maslinovo ulje i pelijte kukuruz dobijenom smesmom. Dobro utrljajte i pripremite za pečenje. Ukoliko se odlučite za fritezu, pecite kukuruz na 200 stepeni između 15 i 20 minuta, odnosno ok ne „porumeni“. Ako ipak koristite rernu, prvo je zagrejte na 200 stepeni, a potom stavite kukuruz na obložen pleh i ubacite u rernu. Pecite nešto duže nego u fritezi, između 25 i 30 minuta. U međuvremenu pripremite preliv. U činiju stavite naseckan korijander, zatim sipajte jogurt i limetu. Posolite i sve zajedno promešajte. Kada primetite da je kukuruz dobio takozvanu zlatnu boju izvadite ga iz rerne i posložite na tanjir. Dok je još vruć, preko njega pospite parmezan, a zatim prelijte prethodno pripremljenim prelivom. Za kraj pospite još malo korijandera i vaša Piri Piri corn ribs gastro delicija je spremna!
Foto: Instagram
Video: Instagram