Piri Piri corn ribs su prava septembarska gastro delicija
Piri Piri corn ribs su prava septembarska gastro delicija

Piri Piri corn ribs su prava
septembarska gastro delicija

Iako se leto ne završava poslednjeg dana avgusta, početak septembra nas uvek asocira na jesen. Temperatura polako počinje da opada i vazduh je sve lakši, te se i mi uveliko pripremamo za jesenju sezonu. Prema tome, vreme je i za nešto drugačije recepte. Ovoga puta pravimo Piri Piri corn ribs, odnosno hrskavi začinjeni kukuruz koji će postati vaša (i naša) omiljena gastro delicija ovog septmbra.

U nastavku teksta pronađi spisak namirnica i vrlo jednostavan način pripreme Piri Piri corn ribs recepta.

Sastojci

  • 3 velika kukuruza
  •  1 supena kašika Piri Piri sosa
  • 1 supena kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 200gr jogurta sa nula procenata mlečne masti
  • sok od limete
  • korica od limete
  • prstohvat soli
  • svež korijander
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • parmezan

Priprema

Oljuštutite kukuruz i isecite vrhove. Zatim ih položite i presecite vertikalno tačno na pola, a zatim na četvrtine. Pomešajte Piri Piri sos i ekstra devičansko maslinovo ulje i pelijte kukuruz dobijenom smesmom. Dobro utrljajte i pripremite za pečenje. Ukoliko se odlučite za fritezu, pecite kukuruz na 200 stepeni između 15 i 20 minuta, odnosno ok ne „porumeni“. Ako ipak koristite rernu, prvo je zagrejte na 200 stepeni, a potom stavite kukuruz na obložen pleh i ubacite u rernu. Pecite nešto duže nego u fritezi, između 25 i 30 minuta. U međuvremenu pripremite preliv. U činiju stavite naseckan korijander, zatim sipajte jogurt i limetu. Posolite i sve zajedno promešajte. Kada primetite da je kukuruz dobio takozvanu zlatnu boju izvadite ga iz rerne i posložite na tanjir. Dok je još vruć, preko njega pospite parmezan, a zatim prelijte prethodno pripremljenim prelivom. Za kraj pospite još malo korijandera i vaša Piri Piri corn ribs gastro delicija je spremna!

Foto: Instagram

Video: Instagram

Učitati još
Zatvori