Piletina, kuskus i kuvana šargarepa u sosu od pomorandže
Piletina, kuskus i kuvana šargarepa u sosu od pomorandže

Piletina, kuskus i kuvana šargarepa
u sosu od pomorandže

Stavljamo na pauzu teška jela i polako uvodimo laganije obroke. Probali smo za vreme praznika i slava sve poslastice u kojima volimo da uživamo i vraćamo se polako zdravijem režimu ishrane.

Piletinu u sosu od pomorandže smo zavoleli odmah po mirisu, a mekan i sladak ukus ovog jela odlično su se uklopili sa neutralnim kuskusom.

Brza priprema je još jedna stavka koja izdvaja ovaj recept, a mi vam preporučujemo da ovaj obrok poslužite za večeru uz čašu omiljenog rashlađenog vina.

Spremite pileći file u ovom voćnom, slatko začinjenom sosu sa kuvanom šargarepom i uživajte.

Sastojci:

80g piletine
1 pomorandža
20g crvenog luka
1 limun
1 kašikica meda
50g kus-kusa
1-3 šargarepe
1 kašikica karija
5-6 badema

*Peršun i ruzmarin po želji

Priprema:

Skuvajte kus-kus i šargarepu odvojeno. Propržite pileći file sa karijem i crvenim lukom, na puteru ili maslinovom ulju. Sve zajedno servirajte na tanjir.

Voće iscedite i pomešajte dobijeni sok sa medom. Prelijte sve zajedno preko mesa i kus-kusa.

Recept možete modifikovati po svom ličnom ukusu mešajući ga sa ostalim citrusnim voćem (limunom ili limetom), a odlično ide i uz kombinaciju meda i senfa. Ukoliko volite pikantnija jela, veliki niz začina vam je na raspolaganju, kao što je to recimo beli luk.

Zbog svog slatkog ukusa, ovo jelo odlično ide uz kiselkasta vina, ukoliko se odlučite da obrok poslužite uz piće.

Na samom kraju, priprema ovog jela traje oko 20 minuta, a ujedno čini laganu i veoma zdravu opciju.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori