Pecivo sa domaćim namazom od pistaća za savršen italijanski doručak
Pecivo sa domaćim namazom od pistaća za savršen italijanski doručak

Pecivo sa domaćim namazom od pistaća za
savršen italijanski doručak

Sicilijanski recepti dominiraju italijanskom kuhinjom kao i sastojci poput artičoka, limuna i nama najdražih pistaća. Dašak najvećeg ostrva u Sredozemnom moru može da se pronađe na vašem jutarnjem tanjiru veoma brzo i lako. U nastavku teksta vam donosimo spisak neophodnih namirnica kao i postupak pripreme za domaći namaz od pistaća.

pexels
pexels

Namaz od pistaća

Sastojci

  • 60ml vode
  • 60ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 120g očišćenih pistaća
  • 140g šećera u prahu
  • 1/4 kašičice soli
pexels
pexels

Priprema

Očišćene sirove pistaće prelijte vrelom vodom, zatim pustite da odstoji 10 minuta. Oljuštite tamnu kožicu i pusite da se pistaći osuše. Zatim ih stavite u blender i u zavisnosti od mekoće pistaća, belndajte izmađu 5 i 10 minuta dok ne dobijete savršenu masu. U dobijenu smesu dodajte vanilu, šećer u prahu i so. Sve to dobro izmešajte, zatim dospijate ulje u blagim mlazovima. Kada ovu smesu izvadite iz blendera imaće tendenciju da se stvrdne čim se ohladi. Stoga, kako bi ostala pogodna za mazanje vreme je da dodate i malo vode. Namaz čuvajte u staklenoj tegli na sobnoj temperaturi do nedelju dana ili u frižideru ukoliko želite da ga sačuvate na duže vreme.

Svež pecivo iz obližnje pekare ili ono koje nam je ostalo od prethodnog dana zagrejte u rerni. U zavisnosti od vaših preferencija, variraće i vreme koje će pecivo da provede u rerni. Kada ga izvadite, isečete ga i premažete već pripremljenim domaćim namazom od pistaća.

Učitati još
Zatvori