Pear Collins: Zasladite sredinu nedelje savršenim sezonskim koktelom
Pear Collins: Zasladite sredinu nedelje savršenim sezonskim koktelom

Pear Collins: Zasladite sredinu nedelje
savršenim sezonskim koktelom

Preživeli smo polovinu radne nedelje, što znači, vreme je za zasluženi predah. Možemo da predahnemo sredom? Možete, naravno! Mi u Journal redakciji verujemo da je uvek pravo vreme za malo opuštanja, a večeras imamo i savršenu ideju kako to da uradimo. Stoga, donosimo vam recept za ukusan sezonski koktel gde centralnu ulogu zauzima naše omiljeno jesenje voće – kruška. Ladies and gents, meet Pear Collins.

 

@the_cocktail_bible

Sastojci:

  • Pire od kruške – napravljeno samo od krušaka, meda i limunovog soka
  • Džin
  • Kisela voda

Priprema

First thing’s first – pire od kruške. Pire možete pripremiti i 3-4 dana ranije i držati ga u frižideru kako biste mogli da napravite brzinski Pear Collins u bilo kom nepredviđenom trenutku. Prostije rečeno, da imate spremno za ne daj Bože! Zagrejte krušku isečenu na kockice, limunov sok, med i vodu u šerpici na srednje niskoj vatri. Lagano dinstajte dok kruške ne omekšaju, oko 10 minuta, i dodajte još vode ako je potrebno da sprečite lepljenje. Pažljivo dodajte kruške i tečnost u procesor za hranu ili blender i blendajte dok smesa ne postane glatka. Pustite da se pire potpuno ohladi pre upotrebe ili ga čuvajte u frižideru dok ne budete spremni.

Okay, cocktail time!

Dodajte džin i vaš pire od kruške u šejker sa ledom (a ako pravite koktele sred radne nedelje, računamo da imate šejker uvek spreman). Zatim, dobro protresite da se sjedini, pa procedite smešu u čašu napunjenu ledom. Pospite kiselom vodom i vaš Pear Collins je spreman. Degustirajte ovaj prelepi koktel večeras, a garantujemo da ćete želeti da ga napravite opet ovog vikenda, ovog puta možda u društvu bliskih prijatelja.

@maisonmirabeau

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori