Otkrivamo brz i jednostavan recept za pizzu sa domaćim testom bez kvasca
Otkrivamo brz i jednostavan recept za pizzu sa domaćim testom bez kvasca

Otkrivamo brz i jednostavan recept za pizzu
sa domaćim testom bez kvasca

Vreme je da malo zaprljamo ruke, jer smo pronašli savršen recept za pizzu sa domaćim testom bez kvasca. Zavirili smo na Instagram profil mlade Tamare Nikolić, koja gaji veliku ljubav prema pripremi hrane i sa svojim pratiocima često deli korisne i jednostavne recepte. Tamara u svojim kratkim snimcima na veoma zanimljim i informativan način objašnjava ceo postupak pripremanja izabranog jela, te je veoma lako ispratiti njene recepte. Za današnji ručak stiže pizza sa domaćim testom bez kvasca, a u nastavku vam donosimo spisak namirnica, kao i postupak pripreme omiljenog italijanskog jela na naš način.

pexels
pexels

Sastojci

  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • so
  • origani
  • prašak za pecivo
  • 500gr brašna
  • šunka
  • kačkavalj
  • pečenica
  • pavlaka

Postupak

Prvo – domaće testo. U činiju naspite jednu šolju jogurta, pola šolje ulja, so, pračak za pecivo i brašno. Sve sastojke za testo pomešati. Prvo mesiti varjačom, a potom prebaciti na kuhinjsku podlogu. Zatim, rukama mesite testo uz dodavanje brašna dok testo ne počne da se odvaja od podloge. Na nauljeni pleh razvucite testo prstima, a zatim namačite veću količinu kečapa ili pirea od paradajza. Naslažite šunku, a zatim kačkavalj. Premažite sve pavlakom i stavite pečenicu. Na kraju pospite origano. Stavite pizzu u rernu, a nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 250 stepeni. Pizzu izvadite nakon drugih 10 minuta. Što znači, pizza sa domaćim testom bez kvasca ispečena je za svega 20 minuta.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori