

Pravi jesenji vikend je pred nama, stoga boravak u toplini svog doma čini se kao odlična opcija. Izležavanje, gledanje filmova, čitanje knjiga i pripremanje omiljene hrane svakako su na našoj to do listi. Ove kišne subote odlučili smo se za brz i zdrav ručak. Prema tome, donosimo vam recept za orzo testeninu sa povrćem. U nastavku teksta pogledajte koje su vam to namirnice potrebne i kako da napravite ovaj lagani vikend ručak.
Sastojci
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 šoljica žutog luka isečenog na kockice
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 1 konzerva leblebija
- 2 šoljice čeri paradajza
- 1 tikvica isečena na kockice
- orzo testenina
- 6 šoljica vode
- 1 šoljica smrznutog graška
- 2 šoljice seckanog spanaća
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- parmezan
Priprema
U velikom loncu na srednjoj vatri dinstajte nekoliko minuta luk, beli luk, paradajz, tikvice i leblebije. Zatim sipajte orzo testeninu i dodajte vodu. Prvo dodajte četiri šolje vode, a nakon toga dodati još dve ukoliko orzo testenina još uvek nije mekana. Mešajte na svakih 30 sekundi dok testenina ne upije svu tečnost. Potom dodajte grašak i spanać i vaš ručak je gotov za svega 10 minuta. Začinite jelo solju i belim lukom, a zatim pospite parmezan.
Vaša orzo testenina sa povrćem za zdrav vikend ručak je spremna, prijatno!
Foto: Pexels, Instagram