Orzo testenina sa povrćem za lagani vikend ručak
Orzo testenina sa povrćem za lagani vikend ručak

Orzo testenina sa povrćem za
lagani vikend ručak

Pravi jesenji vikend je pred nama, stoga boravak u toplini svog doma čini se kao odlična opcija. Izležavanje, gledanje filmova, čitanje knjiga i pripremanje omiljene hrane svakako su na našoj to do listi. Ove kišne subote odlučili smo se za brz i zdrav ručak. Prema tome, donosimo vam recept za orzo testeninu sa povrćem. U nastavku teksta pogledajte koje su vam to namirnice potrebne i kako da napravite ovaj lagani vikend ručak.

Sastojci

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 šoljica žutog luka isečenog na kockice
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1 konzerva leblebija
  • 2 šoljice čeri paradajza
  • 1 tikvica isečena na kockice
  • orzo testenina
  • 6 šoljica  vode
  • 1 šoljica smrznutog graška
  • 2 šoljice seckanog spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • parmezan

Priprema

U velikom loncu na srednjoj vatri dinstajte nekoliko minuta luk, beli luk, paradajz, tikvice i leblebije. Zatim sipajte orzo testeninu i dodajte vodu. Prvo dodajte četiri šolje vode, a nakon toga dodati još dve ukoliko orzo testenina još uvek nije mekana. Mešajte na svakih 30 sekundi dok testenina ne upije svu tečnost. Potom dodajte grašak i spanać i vaš ručak je gotov za svega 10 minuta. Začinite jelo solju i belim lukom, a zatim pospite parmezan.

Vaša orzo testenina sa povrćem za zdrav vikend ručak je spremna, prijatno!

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori