

Shakshouka je jelo poreklom iz Tunisa, a danas se najviše priprema u predelima Severne Afrike i Bliskog Istoga. Netradicionalan recept pronašli smo na Instagram profilu simpatične, samouke kuvarice Jamie Milne. U nastavku teksta pogledajte koji su neophodni sastojci za pripremu ovog ukusnog jela.

Sastojci
- 4 jaja
- 1/2 paradajza, seckanog
- 1/2 crvenog luka iseckanog na kockice
- 1 čen belog luka, seckanog
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 1/2 šolje paradajz sosa
- 3 kašike feta sira
- 2 kašike tahinija
- 3-4 grančice zelenog luka, seckanog
- peršun
- so
- biber

Priprema
U šerpu srednje veličine sipajte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i paradajz. Na vatri srednje jačine dinastajte to između šest i sedam minuta uz stalno mešanje. Zatim, dodajte paradajz sos i sve zajedno kuvajte između četiri i pet minuta, odnosno dok sos ne proključa. Dodajte so i biber. Kada ste to uradili, koristeći poleđinu kašike napravite malo udubljenje u sosu te razbijte jaje direktno u udubljenje. Pokrijte tiganj poklopcem i na vatri držite između šest i sedam minuta, odnosno dok se jaja je skuvaju. Nakon što su i jaja skuvana, sklonite vaše jelo sa šporeta i pospite biber, iseckan zeleni luk, izmrvljen feta sir i na kraju peršun.
Tostirajte hleb i poslužite ga uz zanimljivo Shakshouka jelo. Prijatno!

Foto: Instagram (@everything_delish)