

Kada su u pitanju neobične kombinacije ukusa, pre svega poslastica, činilo nam se kao da nas više ništa ne može iznenaditi. Ipak, ovog leta su nas društvene mreže ponovno razuverile novim viralnim objavama i receptima. Stoga su nam Feedovi i Explore stranice sada ispunjeni kombinacijama ukusa sladoleda koje su sve samo ne klasične. No, ovog leta su, čini nam se, najveći hit soft serve sladoledi od vanile s dodacima slanih namirnica.
Hit leta: Neobični i čudni sladoledi
Već smo pisali o nesvakidašnjoj kombinaciji koja je u njujorškom restoranu Dudley’s postala pravi hit. U pitanju je soft serve sladoled s hrskavim, vrućim krompirićima i sveže izrendanim tartufima. Međutim, čini se da je to bio tek početak novog trenda – sladoleda koji kombinuju slatko i slano, ali u sasvim neočekivanim ukusima.
Klasik za hrabre: Vanila, maslinovo ulje i listići soli
Jedna od najpoznatijih kombinacija već neko vreme je ona s bazom od vanile, maslinovim uljem i krupnim listićima soli. Elegantna, jednostavna i kompleksna u isto vreme, osvojila je sve ljubitelje kontrasta. Štaviše, toliko je popularna da se može pronaći u pojedinim gelaterijama i restoranima.
Dobitna kombinacija: Vanila, so, ulje i parmezan
Kombinacija koja nam je posebno privukla pažnju uključuje vanilu, ekstra devičansko maslinovo ulje, krupnu morsku so i sveže izrendani parmezan. Sladoled s tvrdim, zrelim sirom možda zvuči kao kulinarski eksperiment, ali reakcije su, koliko smo primetili, iznenađujuće pozitivne.
Hrskavo, slatko, slano
Pojavila se još jedna, odvažnija varijacija sladoleda od vanile s dodatkom ulja i soli. U Londonu smo naišli na viralni primer gde se klasičnoj vanili dodaju tanki, prženi krompirići, a desert se preliva aromatizovanim slatkim prelivom s ukusom krompirića. Slatko, slano, hrskavo, zanimljivo i – naravno – veoma neobično.
Dakle, po svemu sudeći, sladoled više nije rezervisan samo za slatke trenutke.