Napravite sladoled od avokada
Napravite sladoled od avokada

Napravite sladoled od avokada

Oni koji vole sos od avokada, avokado namaz na tost hlebu ili salatu sa avokadom, ovaj recept će obožavati. Avokado je definitivno postao omiljena namirnica svih onih koji vode računa o svojoj ishrani. Ujedno, pada u namirnice bogate vitaminima E, antioksidantima, vlaknima i monozasićenim kiselinama. Sa druge strane, ukoliko znate kako da ga pripremate, može biti vaš saveznik u pripremi najukusnijih recepata.

No, koliko vas je pripremalo sladoled od avokada, i da li ste ikada samo mogli da zamislite tako nešto? Ukoliko je ovo vaša omiljena namirnica, verujemo da ste uvod već preskočili. Ukoliko ipak planirate da se oprobate u nečemu potpuno drugačijem i zaista okusite sladoled od avkoada, koje, ukoliko niste znali pripada grani voća, pravo je vreme da to ovoga leta i učinite.

Spisak stvari za realizaciju ovog recepta je vrlo jednostavan, a to su hranjive vrednosti avokada. U spisak uvrstićemo najbitnije kao što su to: Folate, magnezijum, kalijum, riboflavin (vitamin B2), niacin (vitamin B3), pantotenska kiselina (vitamin B5), ‘piridoksin (vitamin B6), vitamin C, vitamin E, vitamin K.

Sastojci:

  • Konzerva punomasnog kokosovog mleka (dobro ohlađenog)
  • 2 zrela avokada (oljuštena i narezana na četvrtine)
  • 1 zrela banana
  • 3 kašike meda ili nekog drugog zaslađivača
  • 2 kašike soka od limete
  • 4-5 velikih listova nane

Priprema:

Pre nego što počnete da pravite sladoled, stavite pravougaoni kalup (ili drugu sličnu posudu koju kasnije možete da stavite u zamrzivač) u frižider. Trebalo bi da stoji u frižideru najmanje 30 minuta. Dobro izmiksajte avokado u blenderu na velikoj brzini. Dodajte samo gusti deo kokosovog mleka (pokupite ga kašikom), a tečnost sačuvajte za pravljenje smutija. Trebaće vam između 35 i 40 ml, u zavisnosti od gustine mase. Ako je previše gusto, kasnije možete dodati još malo. Zatim dodajte bananu, zaslađivač po ukusu, limunov sok i listiće nane. Mešajte dok ne dobijete prilično gustu kremastu masu. Smesu sipajte u ohlađeni pleh, poravnajte i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili preko noći.

@veganbowls

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori