Najukusniji recepti za hit piće ovog leta, ledeni gin tonic sa zovom i citrusom
Najukusniji recepti za hit piće ovog leta, ledeni gin tonic sa zovom i citrusom

Najukusniji recepti za hit piće ovog leta,
ledeni gin tonic sa zovom i citrusom

Nakon što smo u sezonu toplih večernjih druženja i prvih letnjih zabava zakoračili uz osvežavajući gin tonic od lubenice, sada smo otkrili piće koje mu je postala ozbiljna konkurencija. Gin, tonic i led u novom izdanju kombinujemo sa domaćim sirupom od zove! Teško da postoji neko ko ne voli mirišljavi, a nežni sok od zove, a pogotovo u doba kada je njena sezona i kada, osim kupovnih, svuda možemo da  pronđemoi i domaći sirupi i likeri od zove. Za pripremu će vam biti potrebno tek 4 do 5 sastojaka, a vaš gin tonic biće spreman za samo nekoliko minuta!

Gin Tonic sa zovom i limetom

Mali dodatak sirupa od zove u vaš omiljeni, klasični g&t čini neverovatno veliku razliku i savršen je za vruće letnje večeri. Naša preporuka je da koristite kvalitetan gin i tonik te domaći sirup od zove kako bi dobili najbolji mogući napitak!

Sastojci:

50 ml gina

200 ml tonika

3 kašike sirupa ili likera od zove

limeta

led

Postupak:

Visoku čašu napunite ledom. Dodajte gin i sirup/liker od zove. Zatim dodajte tonik, malo soka od limete i krišku limete, na kraju sve to dobro promešajte.

Garnish:

U gin tonic sa zovom svakako, ako imate, dodajte malu grančicu samog cveta zove i komadića limete. Umesto limete po želji koristite limun ili narandžu, a kao garnish može poslužiti i peel narandže ili svež krastavac.

Ledeni gin tonic s bazgom i limunom

Gin tonik s limunom ima potpuno fresh miris i okus! Slatke note bazge i kiselkasto osvježenje iz limunovog soka i limunove korice čine ovo piće neodoljivim osvježenjem, a osim ljetnih večeri bit će vam u ruci i u dnevnim satima, umjesto limunade!

Sastojci:

  • 50 ml gina
  • 200 ml tonica
  • 2 žlice sirupa ili likera od bazge
  • 3 žlice svježe cijeđenog limunovog soka
  • limunova korica
  • led

Postupak:

Čašu za G&T napunite ledom. Dodajte gin i sirup/liker od bazge. Dodajte tonic, svježe cijeđeni sok od limuna, malo limunove korice te dobro promiješajte.

Garnish:

Gin tonic poslužite uz krišku limuna i malo limunove korice te par listića svježe mente. Za dodatan efekt prethodno možete zamrnuti čaše, pa će vaš ljetni napitak zaista biti leden!

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori