Musli kolačići za zdrav doručak
Musli kolačići za zdrav doručak

Musli kolačići za zdrav doručak

Kada je doručak u pitanju, barem u našem slučaju, navikli smo da svakog dana pripremamo manje-više isto jelo. Najčešće je to ovsena kaša, ponekad musli, a u pojedinim situacijama se opredelimo za pecivo iz pekare. Međutim, posle nekog vremena, jedan isti ukus može da dosadi, pa bismo radije posegnuli za nekom drugom opcijom. Zato smo stalno u potrazi za receptima koji se lako pripremaju, a koji unose mali zaokret u našu ustaljenu jutarnju rutinu. Dakle, i dalje se držimo istih sastojaka, ali smo sada rešili da ih pripremimo na malo drugačiji način. Otuda recept za musli kolačiće. Možete ih čak ostaviti za užinu, kao zamenu za slične kupovne kekse. Osim što je isplativije, biće i ukusnije, a kada jednom ustalite način pripreme, možete dodavati nove sastojke po sopstvenom nahođenju, kako biste im dali željeni ukus.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 250 grama classic muslija
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike mleka
  • 1/2 kašičice vanilinog šećera
  • 100 grama žutog šećera
  • 125 grama maslaca

Priprema

U jednoj posudi sjedinite istopljeni maslac, žuti (ili, po izboru, beli) i vanilin šećer. U smesu zatim dodajte musli, jaja, brašno, mleko i prašak za pecivo. Sastojke dobro umutite, dok se svi sastojci adekvatno ne sjedine. Testo razvucite po radnoj površini, pa stalnom čašom odvojite kolačiće. Na plehu obloženom papirom poređajte kolačiće, i pecite 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Fotografije preuzete sa: Unsplash

Učitati još
Zatvori