Pravimo hrskave mini pizze od mladih krompirića
Pravimo hrskave mini pizze od mladih krompirića

Pravimo hrskave mini pizze od
mladih krompirića

Tradicionalni Italijani koji grčevito drže to gastronomske tradicije verovatno ne bi sa odobravanjem reagovali na ovaj recept. Ipak, mini pizze od mladih krompirića deluju previše ukusno da ih ne bismo probali. Posebno tokom letnjih dana, čine nam se idealnom laganom večerom. Osim toga, mladi krompirići sada su u sezoni, te smo želeli da iskoristimo sveže povrće sa pijace i pripremimo nešto drugačije, a ukusno.

Sastojci

  • 1 kg mladih krompirića
  • 1 kašika soli
  • 1 i po šolja rednanog mozzarella sira
  • 1/3 šolje paradajz sosa
  • kolutići čajne kobasice (opciono)
  • tucana paprika (opciono)
  • origano

Priprema

U veliku šerpu stavite mlade krompiriće i napunite vodom tako da prekriva krompiriće. Dodajte kašiku soli pa ih kuvajte 10-15 minuta, dok ne omeknu kada probušite viljuškom. Iscedite vodu iz šerpe pa prebacite na kuhinjsku površinu i ostavite krompiriće da se malo ohlade. Uzmite zatim manji nož pa napravite dva proreza, jedan horizontalan, drugi vertikalan tako da napravite prorez na sredini u obliku krstića. Odsecite manje parče papira za pečenje pa prekrijte pojedinačan krompirić, a onda pritisnite dnom staklene čaše kako biste spljeskali. Zatim ih poprskajte maslinovim uljem, pa začinite solju i biberom po ukusu. U rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni pecite krompiriće 20-25 minuta, ili dok ne postanu braonkasti po ivicama. Premažite ih zatim sosom od paradajza, pa pospite rendanog mozzarella sira i, po želji, dodajte kolutiće čajne kobasice. Mini pizze zatim vratite u rernu još nekoliko minuta dok se sir ne istopi i ne dobiju željenu hrskavost.

Foto: Instagram (@hungry.happens)

Učitati još
Zatvori