Na današnjem (slatkom) meniju: Mini krofne sa bananama za koje su potrebna četiri sastojka
Na današnjem (slatkom) meniju: Mini krofne sa bananama za koje su potrebna četiri sastojka

Na današnjem (slatkom) meniju: Mini krofne sa bananama za koje su potrebna četiri sastojka

Kada je reč o kupovini voća u marketu ili na pijaci, činjenica je da su banane neretko na listi za kupovinu. One mogu da se iskoriste u pripremi različitih jela, a najčešće su to deserti i poslastice. No, među omiljenim receptima Journal redakcije u kojima se koristi ovo voće nalaze se puding od banane iz njujorške Magnolia pekare, karamelizovane banane u pirinčanom papiru i banane prekrivene kikiriki puterom i čokoladom. Međutim, ovaj put, u našem fokusu nalazi se quick & easy recept za mini krofne sa bananama, a predlažemo ga i sami isprobate već prvom prilikom. Štaviše, za njega vam neće biti potrebno više od pola sata.

Recept dana: Mini krofne sa bananama

Recept za zdrave mini krofne pronašli smo na Instagram profilu Maxine Sharf, a on privlači pažnju svih sladokusaca i ljubitelja jednostavnih recepata zbog činjenice da uključuje minimalno vreme za pripremu, te samo četiri sastojka. Štaviše, ključne sastojke verovatno već imate na svojim kuhinjskim policama. Stoga predlažemo da ovaj recept već sada sačuvate, a u nastavku donosimo korake u pripremi na koje bi trebalo da obratite posebnu pažnju.

Sastojci

  • veća banana
  • 90g brašna
  • kafena kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli

/ Upotrebom ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete oko osam krofnica.

Priprema

Bananu izgnječite viljuškom, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Nakon što ste sjedinili sve sastojke, trebalo bi da dobijete glatku i ujednačenu smesu, odnosno testo. Od njega potom formirajte osam loptica jednakih veličina, a taj proces će vam olakšati dodatan korak koji podrazumeva da na prste nanesete malu količinu ulja.

Ako imate air fryer, odnosno fritezu na vruć vazduh, postupak pripreme je veoma jednostavan. No, možete da upotrebite i klasičnu rernu, a sve što je potrebno jeste da je zagrejete na 175 stepeni. Stavite mini krofne od banana u fritezu ili rernu i pecite ih, odnosno ispržite sve dok ne porumene. Za to će vam biti potrebno oko deset minuta. Ipak, nakon što je prošlo deset minuta, proverite stanje. Ako je potrebno, ostavite ih na toplom još neko vreme.

Naposletku, po želji, predlažemo da sjedinite malu količinu cimeta i šećera, te da mini krofne sa bananama uvaljate u ovu smesu.

Foto: Instagram (@maxiskitchen, @domsli22)

Učitati još
Zatvori