Gde pijemo najukusniji matcha latte u Beogradu
Gde pijemo najukusniji matcha latte u Beogradu

Gde pijemo najukusniji matcha
latte u Beogradu

Slobodno možemo reći da se ljudi mogu podeliti u dve grupe – zavisno od toga vole li ili ne matcha latte. I dok mnogi radije biraju uobičajne kafene napitke, ovaj specijalitet nama je jedan od dražih, bilo da uživamo u hladnim ili toplim varijantama. Ipak, istina je da afinitet prema matcha latte-u u velikoj meri zavisi od toga kako je pripremljen. Zato vas vodimo na beogradske adrese na kojima ćete probati najukusniji matcha latte, koji je uspeo da preobrati čak i najokorelije protivnike.

Birds

Restoran Birds je beogradski lokal nešto novijeg datuma, no već se upisao na našu listu najposećenijih. Razlog zbog kojeg mu se toliko vraćamo, osim ukusne hrane, jeste upravo matcha latte. Ovde možete probati jedinstvene kombinacije, pripremljene uz dodatak sirupa od vanile i aroma lavande, što je provereni spoj – i Journal approved. Uz neku od ukusnih poslastica sa njihovog menija, jedinstveno gastro iskustvo je zagarantovano.

Kafeterija Šećer

Beogradska kafeterija Šećer je idealno mesto za isprobavanje i uživanje u različitim, neočekivanim i uzbudljivim kombinacijama ukusa. Tako smo pronašli i jedan od najukusniji matcha latte-a, koji ovde možete probati u nekoliko varijacija. Zato, ukoliko vam eksperimentisanje aromama i ukusima nije strano, Šećer je mesto za vas, bilo da želite da isprobate matcha latte ili druge kafene napitke iz njihove ponude.

Gir Café

Gir Café je već provereno mesto za ukusni matcha latte. U jedinstvenom enterijeru i atmosferi, ovaj beogradski lokal nudi nešto drugačije gastro iskustvo, zbog čega mu se često vraćamo, kako za uživanje u ukusnim kafenim napicima, tako i po matcha latte, ali i neke od najdražih koktela. Specifično uređenje i upečatljivi komadi razlog su zbog kojeg je Gir Café jedno od omiljenih mesta za sve (nas) dizajnerske entuzijaste, pa zato ovde odlazimo kada se uželimo otmenog i elegantnog ambijenta pri uživanju u omiljenim ukusima.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori