KISSA10 se sprema za leto — sa novim pićima i jelima, novim šefom kuhinje i skrivenom terasom u dvorištu
KISSA10 se sprema za leto — sa novim pićima i jelima, novim šefom kuhinje i skrivenom terasom u dvorištu

KISSA10 se sprema za leto — sa novim pićima i jelima, novim šefom kuhinje i skrivenom terasom u dvorištu

Krajem maja, vinilska izakaja i bar KISSA10 na Dorćolu predstavlja novi meni, odnosno prvo ažuriranje menija od otvaranja. U ponudi je sada još više minimalističke hrane u japanskom stilu, kao i novi kokteli sa azijskim uticajima — uključujući one pripremljene pomoću rotacionog isparivača u sopstvenoj barskoj laboratoriji.

Novi šef kuhinje KISSA10 postao je Anton Krasikov (bivši Aut Bistro, takođe radio u Maya restoranu u Moskvi pod vođstvom Toma Halpina). Zajedno sa timom, reinterpretirao je više klasika iz japanske izakaje. Sada postoji još više razloga da svratite u Dobračinu 29A na večeru sa koktelima. Tu je flagship The Ramen sa bujonom koji se kuva 12 sati, azijski tako na pari, bao burger sa pilećim fileom, Cezar salata sa karaage piletinom, lomljene tikvice, kimči paradajz i nova sekcija japanskih ražnjića – kušijaki.

KISSA10 meni

KISSA10 donosi meni koji nas priprema za leto


U međuvremenu, bar menadžer KISSA10 Jevgenij Klimenko nastavlja da stvara koktele inspirisane japanskom estetikom i muzikom. Na primer, među točenim pićima pojavio se novi Purple Rain, inspirisan istoimenom kultnom pesmom Prinsa iz 1984. godine. Očekuje se jedinstveno koktel iskustvo. U sastavu su destilat na duvanu i listovima smokve, pripremljen u barskoj laboratoriji, uz soda piće sa mate čajem.

Budući hit menija — Fender, twist na klasični Gibson. Ime koktela povezuje se sa legendarnim brendom gitara, baš kao i Gibson, dok je sam koktel must-have za sve ljubitelje suvih i prljavih martinija. Pravljen je od destilata dajkona sa sakeom, kimčijem i mariniranim paradajzom. Ne manje zanimljiv je i novi Hentai Martini. On je provokativni i zaigrani twist na Porn Star Martini, sa azijskim šmekom.

Tu je i nova sekcija Neo Classic, sa autorskim interpretacijama međunarodnih koktel klasika. Među njima su Lao Wai Negroni sa bajdžujem, Sake Martini i Spicy Mezcalita. Dodati su i novi šutevi na bazi sopstvenih destilata — salatni (Grčka Salata) ili sa limunskom travom i listovima limete (Habibi Funk). Izmenjena je i formula nekih već popularnih pića u KISSA10. Na primer, Fuji je reinterpretiran kao varijacija na Manhattan — sa viskijem, umeshuom, hrastovim biterom i kandiranim kestenom.

KISSA10 meni The Ramen

Sledeći (gastro) planovi


Planovi KISSA10 za leto uključuju stvaranje još neobičnijih destilata u svojoj barskoj laboratoriji, kao i proizvodnju bezalkoholnog džina, amara i drugih pića, destilovanih u rotacionom isparivaču — kako bi proširili ponudu moktela za one koji ne konzumiraju alkohol. Takođe su u planu: učešće na barskim događajima, gastronomske kolaboracije i brančevi (naredni — sa Geum 1. juna), koncerti, redovni DJ setovi sa vinila i druge aktivnosti.

Foto: KISSA10; Instagram: @kissa10.bg

Učitati još
Zatvori