

Ove nedelјe, 1. juna, KISSA10 organizuje zajednički branč sa bistroom Geum kako bi dočekali leto uz lagana sezonska predjela i u društvu gostujućeg šefa kuhinje Ivana Severova. Iz Geuma on donosi svoj prepoznatljiv minimalistički stil rada sa letnjim sastojcima i jela koja će biti savršen pratilac predstojećem otopljenju.
Na meniju se nalaze raznovrsne delijice. Tu su: cvetovi tikvica sa škampama i musom od tonata, seviče od lososa sa paradajzom i sosom od šargarepe i susama. Na meniju je i poke od lososa sa začinjenim narandžastim unagijem. Bar-menadžer KISSA10 Jevgenij Klimenko predlaže novu sodu od zelene jabuke i mladog graška. Takođe, i koktel Flower Power na njenoj bazi. To je osvežavajuća i sočna varijacija viski-hajbola, jednog od ključnih pića japanske barske kulture.
KISSA10 x Geum
meni
- Cvetovi tikvica sa škampama i musom od tonata. – 960
- Seviče od lososa sa paradajzom i šargarepinim sosom. – 880
- Poke od lososa sa začinjenim narandžastim unagijem. – 1200
- Soda od zelene jabuke i mladog graška. – 420
- Flower Power
Viski, soda od zelene jabuke i mladog graška. – 888
Meni će biti dostupan u KISSA10 (Dobračina 29A) 1. juna od 16:00.

Sjajan uvod u sve što nas čeka tokom toplijih meseci
Ova kolaboracija KISSA10 i Geuma istovremeno je poziv na opuštanje i istraživanje. Kombinacija japanske preciznosti i sezonske lakoće stvara iskustvo koje balansira između gastro znatiželje i estetske elegancije. I dok će se minimalistički tanjiri Ivana Severova oslanjati na svežinu i teksturu, bar će ponuditi kontrapunkt u formi začinjenih, lagano fermentisanih nota i citrusne osveženosti.
Branč je otvorenog tipa i svi su dobrodošli da u nedelju od 16 časova na adresi Dobračina 29A otkriju kako izgleda leto u KISSA10 interpretaciji. Neformalno, sezonski i sa pažnjom prema detalju. Ovo je sjajan uvod u sve ono što nas tek čeka tokom toplih meseci.
Za sve koji vole hranu koja ne opterećuje i pića koja iznenađuju, ova gastronomska razmena je idealna prilika da se vikend zaokruži sa stilom.


Foto: KISSA10