Journal intervju: Jasmin A Maslina nam donosi recepturu svojih neverovatnih fine dining stvaralaštva
Journal intervju: Jasmin A Maslina nam donosi recepturu svojih neverovatnih fine dining stvaralaštva

Journal intervju: Jasmin A Maslina nam donosi recepturu svojih neverovatnih fine dining stvaralaštva

Novosađani i oni koji se tako osećate ili samo volite da provedete dan u glavnom gradu Vojvodine, ukoliko ste ljubitelji fine dining restorana, imamo odlično mesto za vas. Doduše ne baš onakvo na kakvo ste navikli. Jasmina Vukašinović kreirala je nesvakidašnji koncept luksuznog restorana. Ušuškan u pažljivo dizajniranom salonskom stanu u Novom Sadu, Klub ljubitelja paste učiniće da se osećate kao kod kuće. Ovakav vid ugostiteljskog objekta pruža privatnost, za vas i vaše najbliže, kakvu ste do sada sigruno priželjkivali tokom boravka u velikom bučnom restoranu. Jasmin A Maslina razmaziće i vas i vaše nepce.

@jasmin_a_maslina

Jelovnik u Klubu ljubitelja paste svakodnevno se menja. Međutim, pojedina jela postala su omiljena među gostima. Na njihov zahtev ili jednostavno pronalaskom pravog trenutka, ta jela se ponovo nađu na meniju. Rezervacije su obavezne, a možete da ih načiniti barem dan unapred. Više o konceptu fine dining restorana i privatnih večera specijalno za Journal govorila je Jasmin A Maslina.

@jasmin_a_maslina

JOURNAL 02. Opišite nam jednu večeru.

Jasmina: Zajedničko svim večerama je atmosfera, opuštena ali ipak odmereno profesionalna, osećaj intimnog prostora i neposrednog kontakta koji je uvek prisutan. Večere se razlikuju tematski. Ukoliko su vinska uparivanja sa određenim vinarijama, predstavljaju se vina i sledovi hrane uz objašnjenja i obraćanje svim prisutnim gostima vinara i mene u vezi sa hranom. Te su večere za mene posebno veliki izazov. Osim izazova predstavljaju i zadovoljstvo što postoje i što su tako lepo prihvaćene od strane gostiju. Uobičajeno je da večere budu u setu od pet do šest sledova i da uvek postoji preporuka koje bi se vino uklopilo uz hranu i kad nisu konkretne vinarije kao tema.

@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina

JOURNAL 02. Kako izgleda priprema za jedan dan u Klubu ljubitelja paste?

Jasmina: Priprema za dan u kuhinji zapravo počinje sa idejom, vizijom o jelu. Sastavljanje jelovnika za određeni dan predstavlja obris i konturu, tako da samim tim slika u grubim crtama postoji pre samog početka dana. Onda nastupa nabavka, pijaca koja je večiti izvor inspiracije i često nadogradi ideju i konturu. Sa tim početnim radnim “priborom” kreće ostvarivanje zamisli i sprovođenje ideje u delo.

@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina

JOURNAL 03. Koje su tri najdraže paste koje ste pripremali?

Jasmina: Uh, to nije laka odluka… Ima ih dosta, a sve su mi na poseban način drage. Recimo da postoje tri paste koje su među prvima nastale, opstale i rado su ponavljane u jelovniku. To su kapeleti sa cveklom i cipsom od pastrnaka u puter sosu sa đumbirom, zatim taljatele sa karfiol kremom, komoračem i limetom i tortelini sa azuki pasuljem u sosu od narandže, peperoncina i crne čokolade. Ove tri paste su mi posebno drage i imaju veliki značaj, jer su među prvim nastale i održale se do danas.

@jasmina_a_maslina
@jasmina_a_maslina
@jasmin_a_maslina
@jasmin_a_maslina
Učitati još
Zatvori