Goran Bogdan: Moja top 4 restorana čiju hranu morate da probate u regionu ovog leta
Goran Bogdan: Moja top 4 restorana čiju hranu morate da probate u regionu ovog leta

Goran Bogdan: Moja top 4 restorana čiju hranu morate da probate u regionu ovog leta

Bosanskohercegovački i hrvatski pozorišni, filmski i televizijski glumac dok ovih dana vredno radi na projektu za film „Živi i zdravi“ hercegnovskog reditelja Ivana Marinovića , napravi je kratku pauzu na snimnju ove najavljene živopisna mediteranske komedije kako bi specijalno za Journal odgovorio na naše pitanje. Ovog šaramantnog glumca koji je čest gost svih regionalnih metropoli pitali smo za preporuku najboljih mesta za jelo u „staroj Jugi“, a on nam je otkrio svoja omiljena četri restorana.

Restoran Gilda, Beograd

Gilda je jedan od napopularnijih i najeksluzivniji restoran trenutno u Beogradu, a lociran je u Skerlićevoj ulici pored Hrama. Nekada je ovaj restoran bio poznat kao Dijagonala, ali sa većim izmenama u enterijeru i novim A la cart menijem danas ima potpuno novu atmosferu fine dining restorana.  Iza ovog aktuelnog mesta, stoje proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac Dejan Bodiroga i njegov partner Miloš Tatomir prepoznatljiv kao nekadašnji suvlasnik legendarnog kluba „stotka“.

Konoba Luka, Sarejevo

Luka Sarajevo je dašak Mediterana u Sarajevu. Restoran Luka Sarajevo je smešten neposredno uz reku Miljacku, na samom ulazu u ulicu Tabašnica sa šetališta Obala Maka Dizdara, na pola puta između Akademije Lepih Umetnosti i mosta Čobanija. Domaćinska atmosfra i velikim izbor jela je odlika ovog mesta, pa možete birati između ribljeg menija, lignji, hobotnice, škampi, školjki. Uz sve to, u konobi služe paste, hladna predjela, supe, salate, a vinska karta sadrži širok izbor. I ima jednu od najlepših bašti u Sarejevu za vrele letnje dane.

Perla Restaurant and Club, Budva Montenegro

Gastronomska ponuda hotela Perla nudi raznolik izbor jela domaće i međunarodne kuhinje, a vrhunski kuvari pripremaju kontinentalnu i primorsku kuhinju sa ovog podneblja, a tu je i veliki izbor domaćih vina. Na samoj pučini, predivan ambijent uz šapat mora i mediteranske zvuke ostaviće nezaboravan doživljaj. Uz sve to, na ponos restoranu su originalni specijaliteti, koji nose naziv “Perla” i koje su velika preporuka.

Theatrium by Filho, Zagreb

Restoran Theatrium by Filo jedan je od najboljih restorana u samom centru Zagreba. Restoran pruža gastronomski full experience, a chef Filip Horvat u svako jelo unosi faktor iznenađenja, počevši od same prezentacije, pa sve do kombinacije ukusa koji se nalaze pred nama. Osim odlične hrane i najboljih vina, Theatrium by Filo donosi potpuno novi koncept restorana i pažnju nam privlači svojim neverovatnim enterijerom.

Foto: Tatjana Bukvić, Instagram

Učitati još
Zatvori