Must visit: Fine dining restoran Galion u Crnoj Gori
Must visit: Fine dining restoran Galion u Crnoj Gori

Must visit: Fine dining restoran
Galion u Crnoj Gori

Ukoliko redovno pratite naše travel preporuke računamo da ste posetili Bajovu kulu i da ste sada u potrazi za sledećim must-visit mestom u Crnoj Gori. Dakle, ako pratite Journal navigaciju, next / logical /stop bi bio fine dining restoran Galion u Kotoru, koji se ponosi dugogodišnjim postavljanjem visokih standarda u svetu regionalne gastronomske scene.

Njegova izuzetna reputacija je neosporna i zato predstavlja nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje fine kuhinje. Za gurmane i one koji uživaju u hrani i čaši dobrog vina, za one koji svaki obrok smatraju posebnom prilikom, restoran Galion je odličan izbor. Razlog više svakako je i činjenica da ga je posetio i nekadašnji agent 007 slavni britanski glumac Pierce Brosnan.

Galion restoran
Galion restoran

Inspirativan meni uz vinsku kartu svetske klase

Sofisticiran meni restorana Galion je duboko prožet morskim duhom i Mediteranom. Njegova raznovrsnost i izbor jela su impresivni, a još dublji utisak ostavlja vrhunska vinska karta sa selekcijom najkvalitetnijih etiketa sa svih meridijana. Ovde se spaja kulinarska umetnost sa umetnošću odabira vina. Ipak, nemoguće je izdvojiti ovosezonske favorite.

Galion restoran
Galion restoran

Ovosezonski favoriti u restoranu Galion su prava poslastica za sva čula. Od ukusnog ceviche-a brancina, preko izvrsne blanquette od langouste do najkvalitetnije sveže jadranske ribe. Svaka kombinacija ukusa, aroma i boja izaziva znatiželju i zadovoljstvo čak i kod najvećih hedonista.

Galion restoran
Galion restoran
Galion restoran

Terasa iznad mora – scena za odvažne kombinacije

Pod parolom The place that will take your heart away, čuvena terasa restorana Galion koja se pruža iznad mora, sa čarobnim pogledom na gradske zidine koji se ogledaju u mirnom moru zaliva, predstavlja pravu kulisu za hrabre kombinacije ukusa i aroma Mediterana i lokalne kuhinje. Ovaj ambijent stvara posebno iskustvo koje se pamti.

Restoran Galion pruža ne samo izvanrednu hranu, već i sofisticiranost u svim svojim aspektima. Besprekorna usluga osigurava nezaboravno iskustvo, a autentičan ambijent upotpunjuje jedinstvenu atmosferu. Gastronomska ponuda Restorana Galion zadovoljava sva čula, stvarajući doživljaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Galion restoran

Foto: Instagram galion_restaurant

Učitati još
Zatvori