Egg sandwich: Japanski sendvič sa jajima savršen za brz i ukusan doručak
Egg sandwich: Japanski sendvič sa jajima savršen za brz i ukusan doručak

Egg sandwich: Japanski sendvič sa jajima
savršen za brz i ukusan doručak

Ukoliko vam ponestaje ideja za brz i ukusan doručak, znate da uvek možete da računate na nas! Ako niste probali ovu izuzetno zanimljivu užinu do sada, spremite se za jedno pravo malo otkriće. U pitanju je egg sandwich, odnosno, japanski sendvič s jajima koji je čuvena domaća užina za Japance jer svi odrastaju jedući ga. Fil je kremast i pun bogatog ukusa žumanca, i savršeno ide u paru sa mekanim, vazdušastim hlebom. Neki tvrde da je to najbolji sendvič sa jajima koji su ikada probali, da bi Anthony Bourdain famozno tvitovao o „neprirodnoj, neobjašnjivoj ukusnosti“ ovog sendviča prilikom jedne posete Japanu.

Zato, isprobajte ovu neverovatno ukusnu užinu za današnji brz i lagan doručak!

@sweetdumplingofficial

Sastojci:

  •  jaja (1 jaje dovoljno je za jedno parče hleba)
  • hleb (po mogućstvu već isečeni, mekani beli hleb)
  • majonez
  • so i biber
  • puter

Egg sandwich: Priprema

Najpre, skuvajte onoliko jaja koliko želite parčeta hleba da prekrijete vašom „salatom“ od jaja. Zatim, očišćena skuvana jaja stavite u činiju, i dodajte u nju onoliko kašika majoneza koliko ste jaja ubacili. Viljuškom dobro izgnječite vaša jaja i sjedinite ih dobro sa majonezom (količinu majoneza možete odrediti po sopstvenom ukusu, bitno je samo da vam odgovara tekstura). Nakon toga, dodajte soli i bibera po ukusu, a naš savet je da na biberu ne štedite! Kada je sve to dobro izgnječeno i pomešano zajedno, uzmite kriške hleba, namažite ih s malo putera, preko toga dodajte vašu „salatu“ od jaja, iii gotovo – vaš egg sandwich je spreman!

@girlfromcalifornia
@justonecookbook

Sada, spremite se da probate preukusnu užinu koja će vrlo verovatno postati jedno od vaših novih omiljenih jela za doručak. Želećete ovaj neverovatno vazdušasti i kremasti sendvič s jajima skoro svaki drugi dan!

@hungry_anja

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori