Pravimo pravi sezonski koktel – Pear Collins
Pravimo pravi sezonski koktel – Pear Collins

Pravimo pravi sezonski koktel
– Pear Collins

Preživeli smo polovinu radne nedelje, što znači, vreme je za zasluženi predah. Možemo da predahnemo čestvrtkom? Možetemo, naravno! Mi u Journal redakciji verujemo da je uvek pravo vreme za malo opuštanja, a večeras imamo i savršenu ideju kako to da uradimo. Osim toga, imamo i dobar povod. Danam19.oktobra slavimo Međunarodni dan džin tonika, kako drugačije nego sa džin tonikom u ruci. Stoga, donosimo vam recept za ukusan sezonski koktel gde centralnu ulogu zauzima naše omiljeno jesenje piće – Beefeater džin tonik a sporedna uloga pripada kruškama. Ladies and gents, meet Pear Collins.

 

@beefeaterginandtonic.rs

Sastojci:

Priprema

First thing’s first – pire od kruške. Pire možete pripremiti i 3-4 dana ranije i držati ga u frižideru kako biste mogli da napravite brzinski Pear Collins u bilo kom nepredviđenom trenutku. Prostije rečeno, da imate spremno za nedajbože! Zagrejte krušku isečenu na kockice, limunov sok, med i vodu u šerpici na srednje niskoj vatri. Lagano dinstajte dok kruške ne omekšaju, oko 10 minuta, i dodajte još vode ako je potrebno da sprečite lepljenje. Pažljivo dodajte kruške i tečnost u procesor za hranu ili blender i blendajte dok smesa ne postane glatka. Pustite da se pire potpuno ohladi pre upotrebe ili ga čuvajte u frižideru dok ne budete spremni.

Okay, cocktail time!

Dodajte džin (Beefeater džin tonik Clasic ili Pink Strawberry) i vaš pire od kruške u šejker sa ledom (a ako pravite koktele usred radne nedelje, računamo da imate šejker uvek spreman). Zatim, dobro protresite da se sjedini, pa procedite smešu u čašu napunjenu ledom. I vaš Pear Collins je spreman. Degustirajte ovaj koktel večeras, a garantujemo da ćete želeti da ga napravite opet ovog vikenda, ovog puta možda u društvu bliskih prijatelja.

Učitati još
Zatvori