Pronašli smo inspiraciju za letnju dasku sa sirevima i voćem koja je idealna za okupljanja na otvorenom
Pronašli smo inspiraciju za letnju dasku sa sirevima i voćem koja je idealna za okupljanja na otvorenom

Pronašli smo inspiraciju za letnju dasku sa sirevima i voćem koja je idealna za okupljanja na otvorenom

Sezonu druženja pod otvorenim nebom započeli smo već nakon prvih naznaka visokih temperatura. Tom prilikom, piknik smo označili kao jednu od omiljenih aktivnosti, a vrlo brzo smo istražili načine na koje ove sezone možete da stilizujete trpezu. Ipak, nakon što ste odlučili da li će centralno mesto okupljanja biti sto ili prostirka, sledeći korak je odluka koja se tiče hrane. Ukoliko niste sigurni da li želite da naglasak bude na slatkoj ili slanoj hrani, naš glas odlazi za dasku sa sirevima i voćem. Daska sa sirevima i voćem ne samo da će okupljenima ponuditi različite opcije kada je u pitanju hrana, već ujedno predstavlja i jednu od najzanimljivijih alternativa kada je u pitanju proces pripreme hrane.

Zašto baš daska sa sirevima i voćem?

Iako na prvi pogled deluje komplikovano, daska sa sirevima i voćem može da se napravi za svega nekoliko minuta. Takođe, nju možete da napravite sa prijateljima, te ona ujedno predstavlja i način da slobodno vreme pre samog piknika iskoristite za spoj druženja i razvijanja novih gastro veština. Kada je u pitanju daska sa sirevima, gotovo svako može dati svoj doprinos. Na njoj mogu da se nađu i brojne druge namirnice, a njen sadržaj zavisi pre svega od vaše kreativnosti, te različitih želja i preferencija.

Takođe, kada je u pitanju daska sa sirevima i voćem, ne morate da brinete oko potencijalnih ostataka hrane. Njen sadržaj oduševiće sve koje ga isprobaju, baš kao što je nas oduševila daska sa sirevima koju smo pronašli na Instagram profilu @thekwendyhome. Upravo ona poslužila nam je kao inspiracija za quick snack, odnosno užinu koja je idealna za okupljanja na otvorenom. Stoga u nastavku donosimo recept koji, po želji, možete da prilagodite i izmenite.

Sastojci


  • krem sir ili drugi namaz
  • džem ili marmelada
  • sirevi po izboru
  • krekeri
  • borovnice
  • jagode
  • kajsije

Priprema


Kašikom pažljivo razmažite krem sir ili drugi namaz po daski tako da od njega formirate oblik nalik na latice cveća. Nakon toga, u središte svake latice stavite malu količinu voćnog džema ili marmelade. Zatim na dasku pažljivo posložite i različite sireve po izboru. Neki od najpopularnijih vrsta su brie sir, čedar sir, plavi sir, gorgonzola, te gauda i kozji sir. Naposletku, na dasku stavite krekere, kao i omiljeno voće. Naš predlog su, kao i na snimku koji nas je inspirisao, borovnice, jagode i kajsije. Na samom kraju, na dasku sa sirevima možete da stavite i dodatne namirnice kao što su, na primer, masline ili smokve. To učinite u skladu sa preferencijama i brojem gostiju.

Foto: Instagram (@thekwendyhome, @wearebrightland)

Učitati još
Zatvori