Croissant Cereal: Mini kroasani od samo dva sastojka
Croissant Cereal: Mini kroasani od samo dva sastojka

Croissant Cereal: Mini kroasani
od samo dva sastojka

Nakon minijaturnih palačinki, došlo je vreme da potopimo mini kroasane u mleko. Znamo da rođeni Francuzi verovatno ne bi sa odobravanjem posmatrali kako pripremamo ovaj doručak, barem sudeći po komentarima koje ostavljaju na društvenim mrežama, kad god neko eksperimentiše sa njima svetim specijalitetima, bagetom i kroasanom. Ali – c’est la vieno?

Sastojci

  • 1 pakovanje svežeg lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 30 ml mleka
  • zaslađivač po izboru

Priprema

Razvijte lisnato testo pa ga isecite na četiri jednaka dela, a zatim svaki na pola kako biste dobili 8 manjih delova pravougaonog oblika. Okrenite ih vertikalno, pa od svakog dela kreirajte trougliće tako što ćete testo seći dijagonalno. Zatim, svaki trouglić uvijte tako što ćete početi od šire strane. Ukoliko testo nije dovoljno lepljivo, možete ga premazati mlekom kako bi vrh krosana ostao na mestu. Umutite jaje viljuškom, pa pomešajte sa mlekom i zaslađivačem po izboru (ukoliko želite). Kroasane ubacite u smesu sa jajem i mlekom, promešajte kako bi upili pa ih izvadite, vodeći računa da ne ostanu natopljeni mlekom. Poređajte ih na pleh obloženin papirom za pečenje i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 175 stepeni, 15-ak minuta ili dok mini kroasani ne dobiju zlatnu boju. Kako biste napravili cereal, u činiju sipajte mleka i dodajte svežeg voća po želji – poput borovnica ili jagoda. Dodatno možete zasladiti medom. Uživajte u doručku!

Foto: Instagram (@frauheidi / @allaboutbites)

Učitati još
Zatvori