Burger King kreirao je „Barbie“ burger: Evo kako izgleda
Burger King kreirao je „Barbie“ burger: Evo kako izgleda

Burger King kreirao je
„Barbie“ burger: Evo kako
izgleda

Nakon premijere filma Barbie i mnogobrojnih ovacija upućenih glavnoj glumici Margot Robbie svet kao da je na momenat postao potpuno ružičast. Mnogobrojni veliki brendovi i industrije iskoristile su popularnost ovog filma kako bi dodatno povećali svoje prihode. Talas je uspešno zahvatio i food industriju, a među onima koji su se najviše potrudili nalazi se i Burger King. Tako se od skoro na njihovom standardnom meniju nalazi i ne tako standardna stvar. Reč je o BK Barbie Combo koji čine burger, pomfrit i šejk sa krofnom.

Tradicija VS Pink svet

Da je pink/ružičasta boja zavladala svetom možete da osetite još po samom izlasku iz kuće. Sve tradicionalne stvari na koje smo navikli, kao da su dobile novo ruho. Tako je u slučaju burgera u Burger King restoranima tradicionalni burger dobio svoj „pink sos“ dok su svi ostali sastojci ostali isti. Dakle sastojci burgera navode se brioš, meso, topljeni čedar sir i hrskava slaninca i dimljeni ružičasti sos. Pomfrit se nije menjao, međutim on dolazi u specijalnom Barbie i Ken pakovanju za najveće fanove. Ukoliko nas pitate, pomfrit zaista nisu smeli da menjaju. Tu je i kombinacija šejka i krofne koji su potpuno ružičasti, a kod krofne se nakon prvog griza razliva pink punjenje.

BK Barbie Combo trenutno je moguće probati i okusiti samo u Burger King restoranima u Brazilu, a sudeći po ovacijama i komentarima, uskoro će se ovaj model primeniti i na ostale njihove restorane. Pored toga što su uveli novi combo na svom meniju, Burger King je u određenim restoranima uveo i Barbie ambijent. Tako su svoje pojedine restorane potpuno redizajnirali u stilu scenografije iz Barbie filma.

Kao i svaka drastična promena tradicionalnih mesta i ova je naišla na određene negativne komentare. No, nama se ipak čini da je više onih koji pozdravljaju novu odluku Burger King restorana. Na njihovom Instagram nalogu zabeleženi su redovi ispred restorana i veliki broj ljudi koji bi želeo da proba novi meni i uživa u „Barbie svetu“.

Iako trenutno nismo u mogućnosti da uživamo u Barbie burgerima, naša redakcija je za najveće fanove pripremila tri pink recepta koja mogu da zadovolje vaša čula. Bitno je ostati na visini zadatka kada je reč o održavanju ove jedinstvene energije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori