Bloody Mary u kiselim krastavčićima je recept koji moramo da probamo
Bloody Mary u kiselim krastavčićima je recept koji moramo da probamo

Bloody Mary u kiselim krastavčićima je
recept koji moramo da probamo

Premisa bilo kojeg koktela u kiselim krastavčićima, složićete se, ne zvuči izrazito primamnjivo. Međutim, kako smo skloni čestim kulinarskim eksperimentisanjima, sve dok naše kuhinje – i oni koji to treba da pojedu – mogu da podnesu takve vrste egzibicija, teško je odupreti se pripremi još jednog neobičnog recepta. Ovog puta, to podrazumeva krajnje neočekivan spoj – interpretaciju čuvenog Bloody Mary koktela i omiljene zimske grickalice, kisele krastavčiće. Kako nam je u tegli ostalo još nekoliko komada od zimnice, nema boljeg rešenja nego da iskoristimo za testiranje ovakvog jednog recepta. No, i ova Bloody Mary je pomalo netipična. Iako sadrži vodke, svi ostali sastojci više podsećaju na supu od paradajza, pre nego čuveni koktel. Ipak, kakvog je zapravo ukusa i vredi li utrošenog vremena, saznaćemo tek kada je napravimo i degustiramo. Živeli (?)!

Sastojci

  • tri veća kisela krastavčića
  • 2 šolje sosa od paradajza
  • 1/2 šolja vodke
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašičice ljutog sosa
  • 3 kašičice rena
  • 2 kašičice crnog bibera
  • so
  • ljuta tucana paprika

Priprema

Sve sastojke za koktel sjediniti i dobro promešati zajedno. Kisele krastavčiće, onoliko njih koliko shotova želite, nasecite na pola, pa zatim izdubite tako da unutrašnjost ostane šuplja, a od kore napravite izgled čašice. Na obode tako seckanih kiselih krastavčića nanesite ljute tucane paprike, kao dekoraciju. Smesu sa paradajzom i vodkom sipajte u male kisele čašice. Uživajte!

Foto: Instagram (@cocktails)

Učitati još
Zatvori