

Kakvu god kombinaciju ukusa da zamislite, ništa nije neostvarivo zahvaljujući čarima interneta, na kojem sada možemo naći najrazličitije recepte koje spajaju nespojivo. Takav je slučaj i sa Big Mac tacosima.
Sastojci
Za Big Mac sos
- 1 šolja majoneza
- 4 kašike seckanih kiselih krastavčića
- 3 kašike kečapa
- 3 kašike senfa
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašike belog sirćeta
- 1 i po kašičica tucane paprike
- 1 kašičica mlevenog crnog luka
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 1/4 kašičice belog bibera
Za tacose
- 12 malih tortulja
- mini flour tortillas
- 500 grama junećeg mlevenog mesa
- 1 kašika biljnog ulja
- 12 listića cheddar sira
- 1 crni luk, sitno seckan
- 1 pound 80/20 ground beef
- listovi zelene salate
- so i biber po ukusu
Priprema
Big Mac sos priprema se sasvim jednostavno, tako što ćete u manjoj posudi sjedinite sve sastojke – majonez, krastavčiće, kečap, senf, šećer, sirće, papriku, mleveni crni i beli luk. Zatim ostavite po strani. Tacose pripremite tako što ćete najpre na svaku tortilju rasporediti ravnomerno oko 1/4 šolje mlevenog mesa. Poravnajte meso širom tortilje, pa dodajte soli i bibera po ukusu. Na srednjoj vatri, u tiganju najpre zagrejte malo ulja. Dodajte tacose, tako da se najpre isprži strana sa mesom. Nakon što dobijete optimalnu braon boju, okrenite tacos pa smanjite vatru na najmanje. Na tortilju sada dodajte listiće cheddar kačkavalja. Ostavite na vatri 2-3 minuta, pa sklonite. Kako biste servirali takose, dodajte zelene salat, luka, kiselih krastavčića i – naravno Big Mac sos. Uživajte!