Bake me by Nina: Jednostavni taquitos s piletinom za vruće letnje dane

Bake me by Nina: Jednostavni taquitos s
piletinom za vruće letnje dane

Kada vam ostane piletine od pečenja ili imate višak kuvane piletine od supe, taquitosi su idealna opcija da od ostataka mesa napravite brz i ukusan obrok. Osim piletine, taquitose možete raditi s bilo kojom vrstom mesa.

Taquitosi su špansko jelo koje se sastoji od začinjenog mesa zarolanog u tortilju pa isprženog ili ispečenog u rerni. Taquitose možete poslužiti uz guacamole umak ili bilo koji drugi.

Kako moji taquitosi sadrže tabasco ja sam se odlučila za umak na bazi jogurta. Vi tabasco možete zameniti bilo kojom mešavinom začina. Taquitose poslužite uz salatu i neki od hladnih napitaka.

Jelo je brzo gotovo, ne oduzima puno vremena pa je jednostavno za pripremu.

Taquitosi su idealni za druženja, kao snack ili glavno jelo.

JEDNOSTAVNI TAQUITOS S PILETINOM

SASTOJCI

  • 12 kom tortilja (pšenične ili kukuruzne)
  • 350 g pilećih prsa (kuvana ili pečena)
  • 80 g narendanog cheddar sira ili po želji
  • 100 g sirnog namaza
  • nekoliko kapljica tabasca ili 1 kašičica meksičkih začina
  • so, biber

DODATNO

  • ulje za prženje

PRIPREMA

  1. Ako ne koristite već gotovu piletinu (kuvanu ili pečenu) tada pileća prsa posolite pa ispecite na tiganju.
  2. Ostavite ih na dasci da se malo prohlade pa ih potom pomoću dve viljuške ili viljuške i noža usitnite na što sitnije komade.
  3. Usitnjenoj piletini dodajte narendani cheddar sir, sirni namaz i tabasco ili mešavinu začina, so i biber. Sve dobro promešajte.
  4. Svaku tortilju premažite smesom pa zarolajte.
  5. Na tiganju s debljim dnom na malo ulja složite tortilje tako da na dno tiganja stavite zarolani dio. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumene, oko minute pa okrenite na drugu stranu i pržite takođe dok ne porumeni, ukupno oko 2 minute.
  6. Taquitose izvadite na papirnati ubrus i servirajte uz umak po želji.

Recept nam donosi Nina Mrvica s bloga Bake me by Nina. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Nina Mrvica

Tekst preuzet sa Journal.Hr

Učitati još
Zatvori