24Kitchen Piknik u Botaničkoj bašti: Mi smo bili, sada pozivamo i vas
24Kitchen Piknik u Botaničkoj bašti: Mi smo bili, sada pozivamo i vas

24Kitchen Piknik u Botaničkoj bašti: Mi
smo bili, sada pozivamo i vas

S obzirom na to da nam je septembar već stigao, došao je taj period kada šaljemo poslednje pozdrave letu i iskoristimo svaki trenutak kako bismo još koji sat proveli na suncu. Ovog vikenda, to je znači samo jedno – 24Kitchen Piknik u Botaničkoj bašti Jevremovac is the place to be. Gastronomsko-muzički vikend počeo je u subotu, 2. septembra, a nastavlja se i u nedelju, 3. septembra, od 13 do 20 časova.

Prenosimo naše utiske sa subotnjeg događaja, a vas pozivamo da nedelju iskoristite na isti način – u nastavku donosimo šta vas očekuje.

24Kitchen approved

S ozbirom da je reč o gastronmskoj manifestaciji, pred staklenikom vas očekuje desetine štandova na kojima možete degustirati različite vrste delicija – slanih i slatkih. Od ukusne paste, preko domaćih specijaliteta do osvežavajućih poslastica, bićete u prilici da izaberete jelo po svom ukusu pripremljeno na jedinstven način, s obzirom na to da su svi izlagači 24Kitchen approved. Tu su, naravno, i štandovi na kojima možete probati različite vrste vina, piva i drugih pića, kako bi ugođaj bio potpun.

Journal preporuka: Sirevi domaćih proizvođača

Ono što je nas posebno obradovalo jeste prilika da degustiramo proizvode malih, lokalnih proizvođača iz različitih delova Srbije. Od ukusnih, jedinstvenih sireva domaće proizvodnje do domaćeg vina, na pikniku ćete zasigurno otkriti nove omiljene ukuse nastale na našem tlu. Odmah iza staklenika postavljeni su njihovi štandovi, te vas pozivamo da ih obiđete i isprobate njihove specijalitete.

Osim toga, oba dana organizuju se interaktivne gastronomske igre, a za nedelju u 15 časova je zakazana radionica pravljenja sladoleda na štapiću, dok će od 17 časova u podkast ćošku Umami šegrt tema razgovora biti burek i slepo testiranje beogradskih bureka.

Zabavan dan u prirodi za najmlađe

Piknik u Botaničkoj bašti idealna je prilika da sa mališanima provedete zabavan vikend, gde će se lepo provesti i upoznati nove drugare. U nedelju od 15 časova na glavnoj bini biće realizovan i jedinstveniinteraktivni projekat “Džez za decu” u okviru koga će renomirani džez muzičari deci predstaviti svoje instrumente i demonstrirati sviranje na njemu. Decu će povesti nainteresantno muzičko putovanje kroz kratku istoriju džeza, a kroz priču, šalu, svirku, ples i interakciju deca će se upoznati sa muzikom koja se smatra “klasikom XX veka”.

Dobra muzika je zagarantovana

Piknik u Botaničkoj bašti Jevremovac podjednako je muzički koliko gastronomski užitak. Mi smo u subotu bili u prilici da uživamo u izvedbi Ide Prester i benda Lollabrigida, čiji su taktovi pesama idealni za zalazak sunca i uživanje u poslednjim letnjim trenucima. Nastup je otpočeo izvedbom dečjeg plesnog DFhora Bojane Vunturišević, koji su izveli jednu od pesama benda, nakon čega je Ida svojom energijom i glasom rasplesala celu baštu. 

U nedelju 3. septembra, nakon koncerta Džez za decu, u 16.30h publici će se predstaviti mlada beogradska kantautorka i gitaristkinja Jelena Bjeković. Od 18 časova, Bojana Stamenov će sa svojim bendom Botaničku baštu ispuniti bluz, fank i soul zvukom. Bojana će pored autorske muzike, raskošnost svog glasa pokazati i izvođenjem hitova svetskih ikona bluza.

Ulaznice po ceni od 1.500 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs, a na dan manifestacije i na blagajni Botaničke bašte. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan. Zato, ukoliko još uvek niste isplanirali nedeljno popodne, možete uživati u bogatom programu u Botaničkoj bašti.

Foto: Stefan Pribanović

Učitati još
Zatvori