36.5°C by X-ZOO – čupave stolice inspirisane temperaturom ljudskog tela
36.5°C by X-ZOO – čupave stolice inspirisane temperaturom ljudskog tela

36.5°C by X-ZOO – čupave stolice
inspirisane temperaturom ljudskog tela

Ukoliko ste želeli stolice na koje se lepe pogledi svih koji vam uđu u stan, došli ste na pravo mesto. 36.5°C je kolekcija čupavih stolica inspirisana temperaturom ljudskog tela. Kreatorke su od povezanosti sa čovekom napravile imperativ pri stvaranju kolekcije. Krajnje neobičan dizajn mekanih stolica potpisuje studio X-ZOO.  Istoriju zanimljivog imena studija možemo da sklapamo iz tragova koje dizajneri ostavljaju na svojim društvenim mrežama. Giving up design and joining the (X-) ZOO glasi slogan pod kojim su otvorili svoju kolekciju nameštaja na Instagram nalogu.

X-ZOO
/ @XZOODESIGN /
X-ZOO
/ @XZOODESIGN /

Ko su X-ZOO?

X-ZOO su osnovale 2022. godine Margie Zhao i Xinru Wei, i to je dizajnerski studio osnovan na ideji međudisciplinarnog rada koji integriše arhitekturu, eksperimentalni dizajn sa emocionalnim senzibilitetom. Njihova filozofija dizajna je da prikažu rad sa slobodom rasta. Stolice, naravno, po svojoj funkciji jesu interaktivne, međutim, kada se od stolica naprave umetnička dela, konzumenti stolica korisćenjem istih postaju koautori u procesu stvaranja. 

X-ZOO
/ @XZOODESIGN /
X-ZOO
/ @XZOODESIGN /

Joining the X-ZOO

Komadi se rađaju pre nego što se definiše njegova funkcija, omogućavajući korisnicima da završe dizajn kroz proces interakcije. Kroz neograničenu maštu, oni daruju objekte životom i specifičnim karakteristikama, unoseći uzbuđenje i vitalnost u svakodnevni život pored savremene funkcionalnosti. Dizajnirane da budu zabavne u svakom pogledu, X-ZOO stolice mogu predstavljati bold izbor pri uređivanju enterijera. Kako polako izlazimo iz beige ere, šareni komadi nameštaja postaju must-have za svaki maštovito opremljen dom. Ljubitelji statement komada nameštaja će odmah znati kako da ih iskombinuju, iako to neće biti težak zadatak, imajući u vidu njihov unikatan dizajn. 

X-ZOO
/ @XZOODESIGN /
X-ZOO
/ @XZOODESIGN /

THE 36.5°C

Inspirisana toplinom ljudskog tela, kolekcija 36.5°C donosi stolice jarkih boja, toplog kolorita i toplog zagrljaja. Taktilnost je očigledno bio važan faktor pri kreiranju komada, imajući u vidu da su sve stolice mekane i čupave. Kako i kreatorke navode, kreirani komadi treba da predstavljaju zagrljaj i podstiču osećaj udobnosti. X-ZOO stolice imaju karakterističan dizajn, vijugave linije koje pomalo podsećaju na oblik kaktusa, iako svojom teksturom potpuno odskaču od bodljikavog izgleda.

X-ZOO
/ @XZOODESIGN /

Foto: Instagram: @xzoodesign

Učitati još
Zatvori