Vodimo vas u čarobnu kolibu koja se nalazi u blizini Zagreba
Vodimo vas u čarobnu kolibu koja se nalazi u blizini Zagreba

Vodimo vas u čarobnu kolibu koja se
nalazi u blizini Zagreba

Iako smo tek zakoračili u hladnije dane, već smo počeli razmišljati o dugim jesenjim i zimskim mesecima koji su pred nama. Najviše se, kao i uvek, veselimo zimskim radostima; idiličnom odmoru, vremenu provedenom u prirodi, ali i toplom, cozy mestu kojim ćemo zameniti svoje domove na nekoliko čarobnih dana.

Zimsku idilu u Hrvatskoj možemo pronaći u Gorskom kotaru koji se tokom hladnih meseci pretvara u pravu snežnu bajku. Osim prekrasne prirode, još jedan adut ove regije su planinske kuće i kolibe u kojima ćete zaista doživeti odmor iz snova. Jedna od njih je i Čarobna koliba u kojoj će uživati svi željni bajkovitog odmora.

Čarobna koliba za bajkoviti odmor

Čarobna koliba nalazi se u Hlevcima nedaleko Ravne Gore, mestu u kojem se danas nalaze neke od najlepših i najpoznatijih kuća za odmor. Svima je njima Čarobna koliba poslužila za inspiraciju jer upravo je ona bila prva u nizu.

Sagrađena je 2007. godine kao mesto za porodični odmor tadašnjih vlasnika. U početku se koristila za privatne svrhe, zatim se iznajmljivala, a onda su je pre nekoliko godina vlasnici prodali.

Sadašnji vlasnici Čarobnu kolibu takođe iznajmljuju pa i vi možete uživati u ovoj idiličnoj oazi mira usred divne gorske prirode. Kuća se prostire na 350 kvadratnih metara, a može primiti osmoro ljudi. Ima četiri spavaće sobe i dve kupaonice, dva dnevna boravka i kuhinju. Ime sve govori o njoj jer doživljaj i energija koju svako doživi kada dođe tamo je upravo čaroban.

Oaza mira u Gorskom kotaru u koju ćete se zaljubiti

Kolibom dominira drvo koje daje onaj poznati osećaj topline, a posebnom zimskom užitku doprinosi divan kameni kamin u dnevnom boravku. Zamislite samo da sedite ovde sa šoljicom toplog napitka u ruci dok napolju pada sneg!

A osim bajkovitog enterijera koji svakog gosta ostavlja bez daha, Čarobna koliba može se pohvaliti bazenom i dvorištem od 7.000 m2.

Jednako divna u proleće, kad se sve zazeleni, u jesen kada je okružena šarenim lišćem te zimi kada ju prekrije sneg, Čarobna koliba zaista opravdava svoje ime. Još kad zablista okićena božićnim dekoracijama, izgleda baš poput mesta iz bajke. Delić te bajke donosimo na fotografijama u nastavku, a sve ostale informacije možete pronaći ovde.

Foto: Čarobna koliba

Učitati još
Zatvori