Što se kuhinje tiče: Crna je nova bela
Što se kuhinje tiče: Crna je nova bela

Što se kuhinje tiče: Crna je nova bela

U dizajnu kuhinje vodeći standard poslednjih decenija bili su beli električni aparati. Jedini izuzetak u ovoj dominaciji napravile su vesele šezdesete i sedamdesete bogatstvom kolorita. Beli trend, prema mišljenju dizajnera počeo je definitivno da gubi na popularnosti još 2015. godine, kada se sve više kupaca okrenulo ka prefinjenom i elegantnom crnom dizajnu. Ova boja sadrži neprolaznu lepotu i možete je vrlo lako kombinovati sa drugim tonovima vašeg doma.

Oduševićete se kada vidite kako se tamniji tonovi lako uklapaju u različite stilove. Tako da, bilo da vašem stilu više priliči moderna industrijska kuhinja ili rustična vinatage, crna boja će uvesti određeni osećaj sofisticiranosti u kuhinju. Pored toga, idealno se uklapa uz sve vrste materijala, a pogotovo uz drvo, mesing i mermer.

Crna je nova bela 

Ukoliko se niste odvažili do sada, pravo je vreme da i vaša kuhinja dobije moderan izgled. Ako ste dovoljno hrabri, možete izabrati potpuno crni dizajn u kombinaciji sa jakim bojama, a ako biste ipak išli malim koracima, započnite uvođenjem samo nekoliko crnih kuhinjskih aparata. Mi smo inspiraciju pronašli u Gorenje liniji BlackLine koja uključuje rerne, aparate za kafu, indukcione ploče i poklopce za šporet.

Osigurajte prefinjen izgled kuhinje

Još jedna prednost crnih aparata je mogućnost kombinovanja sa drugim bojama. Ukoliko ipak razmišljate o potpuno crnoj kuhinji možete uvesti neke varijacije kombinovanjem mat završnice na kredencima i visokim sjajem na površinama opreme. Kombinacija sa mermerom ili dubokom tamnom zelenom ostaviće sve bez daha.

Kao što vidite, crna kuhinja postaje sinonim za neprolazni dizajn, sofisticiranost i eleganciju, stvari koje nikada ne izlaze iz mode. Da li ste vi i vaša kuhinja spremni za veliku promenu?

Foto: Gorenje

Učitati još
Zatvori