Space Drafts Studio nam donosi rendere novog projekta koji smo već proglasili enterijerom godine
Space Drafts Studio nam donosi rendere novog projekta koji smo već proglasili enterijerom godine

Space Drafts Studio nam donosi rendere novog projekta koji smo već proglasili enterijerom godine

Dizajn enterijera kao ljubav, strast, inspiracija. Ovog puta kroz arhitektonsko putovanje vas vodimo iz prvog lica u kojem nam domaćin – Space Drafts Studio predstavlja najnoviji prijekat i donosi rendere stana koji čine savršenu sinergiju boja, oblika, materijala i detalja, čineći ga našim odabranim enterijerom snova.

SPCE DRAFTS STUDIO.

Space Drafts Studio predstavlja arhitektonski studio i studio za vizualizacije koji teži da svoju kreativnost prenese na sve aspekte jednog arhitektonskog procesa kreirajući posebno kreativne, nesvakidašnje ambijente, prostore i slike. Upravo takav je i njihov najnoviji projekat u kojem je studio sa posve nekvencionalnim potpisom uspeo da stvori jedan moderan i jedinstven stan čije rendere vam ekskluzivno donosimo u nastavku. Uz rendere stana sa vlasnicom i arhitekticom, Leom Pavlović popričali smo i o svim onim zanimljivostima koje prate projektovanje jednog enterijera. O inspiraciji, preprekama, odnosu prema klijentu i njihovim željama, značaju rednera i trendovima u svetu interior design.
S tim u vezi, svi kojima ljubav prema arhitekturi teče krvotokom, nama enterijerskim amaterima, ali i profesionalcima u nastajanju, ovo je epizoda u kojoj ćete definitivno uživati.

Nekoliko reči o procesu rada.

U razgovru sa Leom saznali smo da je tokom projektovanja ovog enterijer ključno bilo uskladiti kreativnu viziju Space Drafts Studio sa željama klijentkinje kako bi se postigao zajednički estetski sklad. Stan je deo novogradnje, što je nametnulo fiksne pozicije određenih elemenata, stoga je pored postizanje željene estetike istovremeno cilj bio dodavanje  praktičnih kutkaka koji bi dalje kreirali vizuelni identitet prostora.

Projekat je delimično krenuo inverzno, sa fokusom na aktualne materijale koji su bili inspirativni za klijentkinju. Dodatna inspiracija s naše strane dovela je do kreativnih kombinacija u materijalizaciji. Proces rada nastavljen je simultano spajajući projektantske odluke sa odlukama o najsitnijim detaljima, poput dekoracije i boja koje su značajno uticale na identitet stana.

Lea Pavolović

Uvažavajući sve elemente uključujući projektovanje, funkcionalnost prilagođenu potrebama klijentkinje, ali i posvećenost pri odabiru svakog detalja koji će dalje uticati na atmosferu života u stanu postignut je željeni rezultat. Kada je reč o favoritima, omiljeni momenat u okviru enterijera za Leu je kuhinja, zajedno sa trpezarijom.

Nije često da nam kuhinja bude glavni nosilac ideje, ali je u ovom slučaju zato i veoma zanimljivo. Ideja je krenula od logične potrebe klijentkinje da kuhinju delimično razdvoji od ulaznog dela, ali da prostor ostane celovit. Dalje su se elementi i boje nadograđivali i šank nam je postao možda najupečatljiviji deo stana.

Lea Pavolović

Kada je o inspiraciji reč.

Inspiracija može poticati iz različitih elemenata poput osvetljenja, inovativnih materijala, ali i komadima koji su zaista uvek aktuelni i donose kvalitetne vanvremenske rezultate. Na tržištu se mogu pronaći brendovi nameštaja koji vešto pretvaraju svaki element, čak i lampu, u malo umetničko delo. Takav pristup predstavlja neiscrpan izvor sjajnih ideja koje inspirišu Space Drafts Studio dizajn. Zato nije retkost da upravo inspiraciju pronalazimo u jednostavnim materijalima koji, kada se kombinuju na specifičan način, donose izuzetne rezultate što je bio slučaj i sa ovim stanom.
Naša klijentkinja imala je ključnu ulogu u procesu projektovanja, doprinoseći značajno konačnom rezultatu. Kreativni klijenti, poput nje, inspirišu nas i podstiču na najviši nivo autentičnosti, dok poverenje koje nam ukazuju omogućava slobodu u razvoju najboljih ideja.
Lea Pavolović 

Značaj rednera u krieranju enterijera.

Renderi su obavezna stavka kojom se Space Drafts Srudio služi u svojim projektima. Razlog je jednostavan – oni daju prostor za dodatno kreativne ideje. Takođe, cilj je da renderi budu temeljno urađeni i da uključe što više detalja vezanih za enterijer, kako bi finalni rezultat bio promišljen do kraja sa što manje dilema ili nedefinisanosti. Kada se što više detalja potvrdi u procesu projektovanja, finalna izvedba u dogovorima sa klijentima zaista teži da preslika rendere.

Samo izvođenje je živ proces. Na njega mogu uticati različite okolnosti, ali ideje su vrlo realne i konkretne, sa propraćenim projektantskim dokumentacijama.

Lea Pavlović

Zato, do prvog sledećeg susreta sa nekim od novih projekata jednog od naših omiljenih arhitektonskih studia, uživaćemo u svemu što nam ekipa Space Drafts Studio servira na svom digtialnom dizajnerskom prostoru i sa nestrpljenjm čekamo finalnu izvedbu našeg favorita za ovu godinu.

Foto: @adb.pictures / Space Drafts Studio

Učitati još
Zatvori