Pronašli smo eco friendly vilu u Japanu za savršen odmor u prirodi
Pronašli smo eco friendly vilu u Japanu za savršen odmor u prirodi

Pronašli smo eco friendly vilu u Japanu
za savršen odmor u prirodi

Održivost i podizanje ekološke osvešćenosti jedan su od osnovnih ciljeva današnjeg društva. Stoga, naš predlog za ljubitelje prirode jeste preslatka eco friendly vila koja se nalazi u srcu šume Shinshu u Japanu. The Shell House predstavlja iskonsku arhitekturu rođenu iz prirode. Projekat je dizajnirao Tono Mirai.

tonomirai
yankodesign

The Shell House je zanimljiv projekat izgrađen od zemlje i drveta koji odaje utisak živosti i stapa se sa šumom koja je okružuje. Ovo je savršeno rešenje za odmor i beg u prirodu jer tokom boravka u ovoj kućici možete da uživate u zidovima od drveta i zemlje. Kada se pogledamo svaki ugao ove simpatične vile, šuma i zemljani zidovi koegzistiraju. Ovo daje osećaj mira i bliskosti sa prirodom. The Shell House je eco friendly vila interesantnog oblika koji podseća na razbijeno jaje. U vili se nalaze i vrata koja izgledaju potput ptičijeg kljuna. Ovaj otvor nas vodi na vodeni put. Svaki dobro osmišljen detalj daja atraktivan, privlačan izgled kao i veći stepen eko osvešćenosti.

tonomirai
yankodesign
yankodesign

Krov je napravljen od drvenih školjki. Struktura drvene školjke je kombinovana sa zemljanim zidovima koji dodaju mekoću tvrdoj linearnoj drvenoj strukturi. Radovi su završeni uz pomoć veštih lokalnih zanatlija, od kojih su mnogi smešteni u prefekturi Nagano. Kućica je pasivna građevina koja hvata sunčevu svetlost i toplotu zimi da bi iskoristila svojstva skladištenja toplote i kontrole vlažnosti zemljanih zidova. Izgrađena je od domaćeg drveta i zemlje, bez upotrebe savremenih građevinskih materijala (šperploča, lamelirano drvo, gipsane ploče) i zadovoljava savremene standarde uštede energije.

tonomirai
tonomirai
tonomirai
tonomirai
Učitati još
Zatvori